ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Β.Πούτιν συναντήθηκε με μητέρες θυμάτων της σφαγής στο Μπεσλάν – Έκανε το σταυρό του μπροστά σε μνημείο (βίντεο) 

«Αυτή η τραγωδία θα παραμείνει σίγουρα μια αγιάτρευτη πληγή στην ιστορική μνήμη όλης της Ρωσίας» είπε ο Β.Πούτιν

Ο Β.Πούτιν συναντήθηκε με μητέρες θυμάτων της σφαγής στο Μπεσλάν – Έκανε το σταυρό του μπροστά σε μνημείο (βίντεο) 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα (20/8) με μητέρες θυμάτων της σφαγής στο Μπεσλάν το 2004, όταν Τσετσένοι τρομοκράτες εισέβαλαν σε σχολείο και σκότωσαν εκατοντάδες παιδιά και δασκάλους.

«Αυτή η τραγωδία θα παραμείνει σίγουρα μια αγιάτρευτη πληγή στην ιστορική μνήμη όλης της Ρωσίας», είπε αναφερόμενος στην επίθεση της 1ης Σεπτεμβρίου 2004.

Πριν από τη συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε το μνημείο όπου είναι θαμμένοι 266 από τους 334 νεκρούς της επίθεσης και στη συνέχεια κατέθεσε λουλούδια στο σχολικό κτίριο.

Στο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, βλέπουμε τον Ρώσο ηγέτη να γονατίζει και να κάνει τον σταυρό του μπροστά στο μνημείο των νεκρών, πριν ασπαστεί την πλάκα.

Στις δηλώσεις του ο Ρώσος ηγέτης, που ήταν και το 2004 πρόεδρος της χώρας του, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και σε τρίτες χώρες.

Όπως είπε, από το εξωτερικό όχι μόνο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση στο σχολείο, αλλά παρείχαν και βοήθεια στους τρομοκράτες – «ηθική, πολιτική, σε επίπεδο πληροφοριών, οικονομική και στρατιωτική».

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της «κατά των τρομοκρατών» στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Τσετσένοι τρομοκράτες είχαν καταλάβει το σχολείο κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης. Πήραν ομήρους περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους παιδιά, και τους κράτησαν εκεί για τρεις ημέρες, χωρίς φαγητό και με ελάχιστο νερό. Οι νεκροί ήταν 334 από τους οποίους οι 186 ήταν παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.