ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Οι ΗΠΑ στέλνουν απεσταλμένο στο Βιετνάμ μετά την επίσκεψη του Β.Πούτιν – Ρώσος πρόεδρος: «Να θυμάστε ότι σας είχαμε βοηθήσει»

Το ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ στέλνουν απεσταλμένο στο Βιετνάμ μετά την επίσκεψη του Β.Πούτιν – Ρώσος πρόεδρος: «Να θυμάστε ότι σας είχαμε βοηθήσει»

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Κρίτενμπρινκ θα μεταβεί στο Ανόι Παρασκευή και Σάββατο, για να υπογραμμίσει τη δέσμευση των ΗΠΑ για μια ελεύθερη και ανοικτή περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο απεσταλμένος για θέματα Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού «θα επαναβεβαιώσει επίσης την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για ένα ισχυρό, ανεξάρτητο, ανθεκτικό και ευημερούν Βιετνάμ και θα συζητήσει τους κοινούς στόχους για τις υπουργικές συναντήσεις του επόμενου μήνα που σχετίζονται με την ASEAN», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε σημερινή του ανακοίνωσή.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Υποδεχόμενο τον κ. Πούτιν, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), το Ανόι εκτίθεται στον κίνδυνο να προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους δυτικούς εταίρους του, πάνω απ’ όλα στις ΗΠΑ αναφέρουν στο μεταξύ αναλυτές της Δύσης αλλά το Ανόι δεν δείχνει να ξεχνά ποιος τους είχε βοηθήσει κατά των δυτικών δυνάμεων στον πόλεμο.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί το Βιετνάμ των 100 εκατομμυρίων κατοίκων χώρα στρατηγικής σημασίας ως προς τη βιομηχανική παραγωγή, ειδικά ημιαγωγών.

«Να θυμάστε ποιος σας βοήθησε όταν πολεμούσατε Αμερικανούς και Γάλλους εισβολείς» ήταν ουσιαστικά το μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην κυβέρνηση του Βιετνάμ κατά την επίσκεψή του στο Ανόι. 

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε παράσχει αποτελεσματική βοήθεια στον «ηρωικό αγώνα του Βιετναμέζικου λαού ενάντια στους Γάλλους και τους Αμερικανούς εισβολείς και αργότερα συνέβαλε στη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ».

«Είναι σημαντικό το Βιετνάμ να το θυμάται αυτό, και να τιμάει τη μνήμη», δήλωσε εμφατικά ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε το Βιετνάμ έναν από τους πιο αξιόπιστους εταίρους της Ρωσίας, με τις διμερείς σχέσεις να έχουν προχωρήσει πολύ, και να έχουν αντέξει σε πολλές δοκιμασίες «με τιμή» αναφέρει το TASS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι χαρά να βρίσκομαι στο φιλόξενο Βιετνάμ, στο φιλόξενο έδαφος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Ένας από τους μακροχρόνιους και αξιόπιστους φίλους και εταίρους μας. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης Ρωσίας-Βιετνάμ έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν αντέξει τις δοκιμασίες του πολέμου με τιμή» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ Φαμ Μινχ Τσιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.