
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας, ανακοίνωσε σήμερα πως οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας.
«Αυτό θα έδινε ώθηση στην οικονομία της Συρίας και θα τη βοηθούσε να ξανασταθεί στα πόδια της» είπε η Κ.Κάλας και εξήγησε ότι «καθώς στοχεύουμε να προχωρήσουμε γρήγορα, η αναστολή των κυρώσεων μπορεί να ανατραπεί αν γίνουν τα λάθος βήματα» από την πλευρά της κυβέρνησης των ισλαμιστών στη Συρία. Πρόσθεσε ότι η χαλάρωση των κυρώσεων θα γίνει «βήμα προς βήμα» και ανάλογα με το εάν οι ενέργειες της άλλης πλευράς βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Εξήγησε ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να χαλαρώσει αρχικά τις κυρώσεις που θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η οικοδόμηση της χώρας, για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών.
Η Κ.Κάλας ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για την εκ νέου ενεργοποίηση της αποστολής ευρωπαϊκής βοήθειας (EUBAM) στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου. Η ίδια διευκρίνισε ότι η αποστολή αυτή θα ξαναρχίσει από το Φεβρουάριο.
«Όλοι συμφωνούν ότι η EUBAM στη Ράφα μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην υποστήριξη της κατάπαυσης του πυρός» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό θα επιτρέψει σε έναν αριθμό τραυματιών να εγκαταλείψουν τη Γάζα και να λάβουν ιατρική περίθαλψη».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.