ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Ουρουγουάη: Σαμαντού Όρσι και Άλβαρο Ντελγάδο θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο 40χρονος Αντρές Οχέδα του φιλελεύθερου κόμματος Κολοράδο

Ουρουγουάη: Σαμαντού Όρσι και Άλβαρο Ντελγάδο θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Σύμφωνα με τα exit polls που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, ο υποψήφιος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Ουρουγουάης, Σαμαντού Όρσι, θα αναμετρηθεί όπως όλα δείχνουν σε δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος (Partido Nacional / PN) Άλβαρο Ντελγάδο.

Ο 57χρονος Όρσι, φαβορί στις εκλογές και επίδοξος διάδοχος του πρώην προέδρου Χοσέ Μουχίκα, προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει 43,2% στον πρώτο γύρο έναντι 27% του δεξιού αντιπάλου του, σύμφωνα με το Canal 10 που επικαλείται στοιχεία του ινστιτούτου Equipos Consultores. Το Canal 12 προέβλεψε νίκη του Όρσι με 44% έναντι 27% του Ντελγάδο, βάσει δεδομένων του ινστιτούτου Cifra.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο 40χρονος Αντρές Οχέδα του φιλελεύθερου κόμματος Κολοράδο (Partido Colorado / PC). Προεκλογικά, ο Οχέδα είχε δεσμευτεί πως – σε περίπτωση που ο ίδιος έμενε εκτός διεκδίκησης της προεδρίας στην εκλογική κούρσα – θα υποστηρίξει τον Ντελγάδο για να μην επιστρέψει το Ευρύ Μέτωπο (Frente Amplio / FA) στην εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls και κανείς υποψήφιος δεν εξασφαλίσει πάνω από το 50% των ψήφων, Όρσι και Ντελγάδο θα διεκδικήσουν την προεδρία της Ουρουγουάης σε δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.