ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παρέμβαση του Ισραήλ υπέρ του αγωγού ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα και Κύπρο

O υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε την αξία που έχει για τη χώρα του ο «Great Sea Interconnector», ένα «πρωτοπιοριακό έργο» που θα «ενισχύσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια»

Παρέμβαση του Ισραήλ υπέρ του αγωγού ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα και Κύπρο

Ο υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν εξέφρασε στον Κύπριο ομόλογό του, Γιώργο Παπαναστασίου τη στήριξη του Ισραήλ στη δημιουργία του αγωγού ηλεκτρικής διασύνδεσης της χώρας του με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Κοέν υπογράμμισε την αξία που έχει για τη χώρα του ο «Great Sea Interconnector», ένα «πρωτοπιοριακό έργο» που θα «ενισχύσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Κοέν:

«Μίλησα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Υπογραμμίσαμε τις ισχυρές σχέσεις και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ.

Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε ποικίλες ενεργειακές αγορές και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο».

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νοάμ Κατζ, ο οποίος σημείωσε πως «ο Great Sea Interconnector αποτελεί την πρώτη πραγματική υλοποίηση της εξέχουσας έννοιας της συνδεσιμότητας και των διαδρόμων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.