
Η Κίνα εξέφρασε αρχικά θετική άποψη για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, το Πεκίνο τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων πλευρών σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία.
«Η Κίνα χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες αφιερωμένες στην ειρήνη, συμπεριλαμβανομένης της συναίνεσης για τις διαπραγματεύσεις που επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκούο Τζιακούν σε τακτική ενημέρωση Τύπου.
«Ταυτόχρονα, η Κίνα αναμένει από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν έγκαιρα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».
Η Κίνα επιδιώκει εδώ και καιρό να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής της ειρήνης στη σύγκρουση προωθώντας τη δική της αόριστα διατυπωμένη πρόταση για τη διευθέτηση του πολέμου, σύμφωνα με το CNNi. Αλλά η προσπάθειά της επισκιάστηκε στη Δύση από τους δεσμούς του Πεκίνου με τη Μόσχα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.