ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας με τα ακόμα πιο φαιδρά media γράφτηκε κι αυτό: «Αδειάζουν τα ράφια στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ»!

Πιτ Χέγκσεθ: Ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δημιουργούν στρατιωτική βάση στην Ιαπωνία

«Η ειρήνη μέσω της δύναμης με την Αμερική στην ηγεσία επιστρέφει»

Πιτ Χέγκσεθ: Ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δημιουργούν στρατιωτική βάση στην Ιαπωνία

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Πιτ Χέγκσεθ, ανακοίνωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ «δημιουργούν στρατιωτική βάση στην Ιαπωνία».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι η Αμερική έχει αρχίσει να αναβαθμίζει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην Ιαπωνία για να δημιουργήσει ένα αρχηγείο «πολεμικής μάχης», καθώς οι σύμμαχοι προσπαθούν να ισχυροποιήσουν την αποτρεπτική ισχύ κατά της Κίνας.

Η αναβάθμιση, η πρώτη φάση μίας αναδιοργάνωσης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ιαπωνία θα βελτιώσει την ικανότητα να συντονίζουν τις επιχειρήσεις με τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας και να «διατηρούν τον εχθρό στο σκοτάδι» δημιουργώντας στρατηγικά διλήμματα στην περιοχή, τόνισε ο Π.Χέγκσεθ.

«Η ειρήνη μέσω της δύναμης με την Αμερική στην ηγεσία επιστρέφει», προσέθεσε.

Ο Π.Χέγκσεθ μίλησε μετά το τέλος επίσκεψης στην Ιαπωνία, που περιλάμβανε τελετή μνήμης στο Ίβο Τζίμα, το απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού όπου οι μάχες μεταξύ Ιαπωνίας και Ηνωμένων Πολιτειών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προκάλεσαν τεράστιες απώλειες και ανυπολόγιστες καταστροφές και από τις δύο πλευρές.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, η Ιαπωνία ήταν «σύμμαχος– πρότυπο» των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής Άμυνας της ασιατικής χώρας, Στρατηγό Νακατάνι. Περίπου 55.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται σε αεροπορικές, ναυτικές και θαλάσσιες βάσεις σε όλη την Ιαπωνία.

Οι δύο άνδρες επεσήμαναν ότι στη Σύνοδο Κορυφής διάρκειας 85 λεπτών δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι στρατιωτικών δαπανών για την Ιαπωνία.

Ο Νακατάνι τόνισε ότι η Ιαπωνία καταβάλλει προσπάθειες για να «ενισχύει δραστικά» τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας, αλλά προσέθεσε ότι είχε τονίσει στον Π.Χέγκσεθ ότι είναι σημαντικό για την Ιαπωνία να προχωρήσει «κατά τη διακριτική της ευχέρεια».

Ωστόσο, ο Π.Χέγκσεθ υπογράμμισε ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ιαπωνία έπρεπε να αναγνωρίσουν ότι έπρεπε να κάνουν περισσότερα για να παρουσιάσουν μία αξιόπιστη αποτροπή έναντι της Κίνας.

«Η δουλειά μας στο τμήμα άμυνας με τους φίλους μας από τη στρατιωτική πλευρά είναι να οικοδομήσουμε μία συμμαχία τόσο ισχυρή, ώστε τόσο η πραγματικότητα όσο και η αντίληψη της αποτροπής να είναι πραγματική και συνεχής, ώστε οι κομμουνιστές Κινέζοι να μην κάνουν τις επιθετικές ενέργειες που κάποιοι σκέφτηκαν να κάνουν», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.