Ο Πωλ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομολόγος και υποστηρικτής των Δημοκρατικών, με άρθρο του στους «New York Times», καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Στο άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο «κατεστραμμένο εμπόρευμα» παρότι όπως είπε είναι «καλός άνθρωπος που αγαπά τη χώρα».

«Και ως εκ τούτου, ελπίζω ότι θα κάνει το σωστό και θα κάνει άκρη» σημειώνει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, για τον πρόεδρο Μπάιντεν ισχύουν τρία πράγματα.

«Έκανε εξαιρετική δουλειά ως πρόεδρος, έχει δεχτεί κακοήθη κριτική για κάθε σωματικό ή πνευματικό λάθος του, ενώ θα πρέπει να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας πιθανώς υπέρ της αντιπροέδρου Καμαλα Χάρις».

Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, όποιος παρακολουθεί την αμερικανική πολιτική σκηνή τα όσα αξιοσημείωτα έχει επιτύχει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Επί δεκαετίες η Αμερική έμενε αδρανής, χωρίς να επιχειρείται καμία προσπάθεια εκ μέρους της ηγεσίας ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον της.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ισχυρή νομοθετική πλειοψηφία, φρόντισε ώστε να πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, προηγμένη τεχνολογία και πράσινη ενέργεια.

Τα έκανε όλα αυτά, με την αμερικανική οικονομία να πετυχαίνει την καλύτερη απόδοση μεταξύ των προηγμένων οικονομιών» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν «Ναι, υπήρξε έκρηξη πληθωρισμού καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμπτε από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, αλλά αυτό συνέβη σχεδόν παντού.

Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, όπως το θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήταν “αξιοσημείωτη έναντι έναντι των ομοτίμων τους” και ο πληθωρισμός μειώθηκε γρήγορα χωρίς ύφεση.

Οι σκληρές επιθέσεις στις οικονομικές πολιτικές του Μπάιντεν φαίνονται πλέον ανόητες.

Ο βαθμός στον οποίο του έχουν στερηθεί τα εύσημα για αυτά τα επιτεύγματα είναι εξοργιστικός.

Αντίθετα, πολλοί ψηφοφόροι δίνουν τα εύσημα για τις υποδομές στον Τραμπ και όχι στον Μπάιντεν, ο οποίος έκανε τη δουλειά.

Όλοι θυμούνται πως οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν τα 5 δολάρια το γαλόνι.

Πολύ λιγότεροι παρατήρησαν ότι μόλις είδαμε τις χαμηλότερες τιμές στις 4 Ιουλίου στην αντλία τα τελευταία τρία χρόνια».

«Η συζήτηση για το προεδρικό χρίσμα έδωσε στον Μπάιντεν μια χρυσή ευκαιρία να αφήσει τον αμερικανικό λαό να δει ποιος είναι ο Τραμπ, αλλά απέτυχε.

Ως εκ τούτου, μοναδική μας ελπίδα θα ήταν ο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα το συντομότερο δυνατό.

Αυτό που έκανε αντ’ αυτού ήταν μια συνέντευξη με τον Γιώργο Στεφανόπουλο του ABC News που δεν αποκατέστησε τη ζημιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρέφω τεράστιο θαυμασμό για τον Μπάιντεν, αλλά η θέση του προέδρου είναι πολύ σημαντική – πόσω μάλλον που οι επικείμενες εκλογές θα κρίνουν υψηλά διακυβεύματα» σημειώνει ο Κρούγκμαν.