Το Politico αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι το Βερολίνο δεν καταλαβαίνει γιατί η Αθήνα δεν θα ενισχύσει το Κίεβο με πυραύλους.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους δήλωσε πρόσφατα ότι «αναμένει» από τις χώρες που διαθέτουν αποθέματα πυραυλικών συστημάτων να βοηθήσουν την Ουκρανία που δέχεται με αμείωτη ένταση ρωσικά πυρά από τον Φεβρουάριο του 2022.

Κατονόμασε δε δύο χώρες, την Ελλάδα και την Ισπανία, για την άρνησή τους να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα.

">

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει S-300 ή Patriot στην Ουκρανία.

Όπως σχολιάζει το Politico, η Αθήνα αρνείται να δεσμευτεί στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την παράδοση πυραύλων για λόγους ασφαλείας καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί για τος προθέσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα πάντως με το σχετικό δημοσίευμα, Ελλάδα και Ισπανία δεν πρόκειται να παραδώσουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία προκαλώντας απογοήτευση στον πρωθυπουργό της εμπόλεμης χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σήμερα, περίπου 50 ηγέτες θα έχουν συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με τον συντονισμό της περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η Ισπανία θα στείλει έναν μικρό αριθμό πυραύλων Patriot στην Ουκρανία.

Αν και η ιβηρική χώρα έχει αποκλείσει να στείλει στο Κίεβο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, θα προσφέρει τελικά πυραύλους, σύμφωνα πάντα με την ισπανική εφημερίδα.

Μέχρι τώρα, ο υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες της El Pais.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ισπανία διαθέτει τρεις συστοιχίες Patriot, τις οποίες αγόρασε μεταχειρισμένες από τη Γερμανία το 2004 και το 2014, υπογραμμίζει το ισπανικό δημοσίευμα.