ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρ.Τ.Ερντογάν: Επικοινώνησε με τον πάπα Φραγκίσκο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

«Ήθελαν να προκαλέσουν τόσο τους Χριστιανούς, όσο και εμάς» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Ρ.Τ.Ερντογάν: Επικοινώνησε με τον πάπα Φραγκίσκο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επικοινώνησε με τον πάπα για να μοιραστεί τις απόψεις του για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζοντας ότι, κάτω από την προστασία της ελευθερίας έκφρασης και της ανοχής, περιφρονήθηκαν οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες, προσβάλλοντας εξίσου τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους.

Ο Ερντογάν, κατά τη συνομιλία του, αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα έχουν μετατραπεί σε γενοκτονία υπό την ανοχή ορισμένων χωρών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι ανήθικες εκδηλώσεις κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού προκάλεσαν οργή και αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεκτικότητας, καταπατήθηκε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χλευάστηκαν οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες, ότι αυτό προσέβαλε τόσο τους μουσουλμάνους όσο και τον χριστιανικό κόσμο και ότι ο ίδιος πιστεύει πως είναι απαραίτητο να υψωθεί ενιαία φωνή και να επιδειχθεί κοινή στάση απέναντί σε όλα αυτά.

Ο πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται με στόχο την ένωση των λαών, αμφισβητούνται οι θρησκευτικές αξίες και γίνεται διαστρεβλωμένη προπαγάνδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ηθική παρακμή στην οποία έχει περιπέσει ο κόσμος».

Αναφορικά με τον πόλεμο στη Γάζα και τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, ο Ερντογάν είπε στον πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ότι «οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα έχουν μετατραπεί σε γενοκτονία, ότι υπάρχει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση και ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί τις σφαγές του υπό τη διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική ομπρέλα που του παρέχουν ορισμένα κράτη».

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και η επίθεση στο Λίβανο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή, τον κόσμο και την ανθρωπότητα και ότι πρέπει να αναληφθεί δράση ως συμμαχία της ανθρωπότητας χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για να βρουν ειρήνη οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί που ζουν στην Παλαιστίνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι οι επαφές του Πάπα Φραγκίσκου με τις χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ για να σταματήσουν οι επιθέσεις και να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη θα είναι επωφελείς, χωρίς να προκαλούν μόνιμη ζημιά στην πολιτική, την ασφάλεια και την κοινωνική δομή της περιοχής και του κόσμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.