Καλή η παρέλαση. Και τα συνθήματα που ακούστηκαν, ακόμα καλύτερα...

Ρομπέρ Σκιντέλσκυ: «Η υποστήριξη στην Ουκρανία ήταν ένα ψέμα ευρεσιτεχνίας – Δεν θα κερδίσει ποτέ»

«Χρειαζόμαστε μια πολιτική ειρήνης και όχι μια πολιτική πολέμου»

Ρομπέρ Σκιντέλσκυ: «Η υποστήριξη στην Ουκρανία ήταν ένα ψέμα ευρεσιτεχνίας – Δεν θα κερδίσει ποτέ»

Το φλερτ με την ουκρανική σύγκρουση με την ψεύτικη ελπίδα για τη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης, δήλωσε το μέλος της Βρετανικής Βουλής των Λόρδων Ρομπέρ Σκιντέλσκυ.

«Χρειαζόμαστε μια πολιτική ειρήνης, όχι μια πολιτική πολέμου. Διακινδυνεύουμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Τα τελευταία χρόνια, κάθε επίσημη δήλωση έλεγε ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία μέχρι τη νίκη, αυτό είναι προφανές ψέμα, δεν θα κερδίσουν ποτέ»

Ο Ρομπέρ Σκιντέλσκυ σημείωσε επίσης ότι η ειδική σχέση μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης στην ήπειρο.

«Η Ευρώπη ήταν, κατά μία έννοια, ένα προτεκτοράτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Ουάσιγκτον, όχι μόνο άλλαξε το όραμα, αλλά συνειδητοποίησαν οι Αμερικανοί επίσης ότι δεν μπορείς να φορολογήσεις ένα προτεκτοράτο», κατέληξε ο Ρομπέρ Σκιντέλσκυ.

Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer και ο Γάλλος πρόεδρος Macron προσπαθούν να προσελκύσουν 37 χώρες για να δημιουργήσουν έναν λεγόμενο συνασπισμό των πρόθυμων – μια ομάδα κρατών έτοιμη να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και να παράσχει στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov δήλωσε ότι η Ρωσία δεν βλέπει καμία πιθανότητα για συμβιβασμό στο θέμα ενός τέτοιου σώματος στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.