ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Η Άνω Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για αφαίρεση της υπηκοότητας από λιποτάκτες

Οποιοσδήποτε αποφεύγει την εγγραφή στο στρατιωτικό μητρώο θα χάνει τη ρωσική υπηκοότητα

Ρωσία: Η Άνω Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για αφαίρεση της υπηκοότητας από λιποτάκτες

Η Άνω Βουλή της Ρωσίας, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί τον νόμο περί ρωσικής υπηκοότητας, καθορίζοντας ότι οποιοδήποτε άτομο που αποφεύγει την εγγραφή στο στρατιωτικό μητρώο θα χάνει τη ρωσική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα άτομα μπορούν να χάσουν τη ρωσική υπηκοότητά τους εάν παρέχουν σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις τους να τιμούν το ρωσικό σύνταγμα και τους νόμους του, πράξη που αποτελεί έγκλημα και απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Το έγγραφο δεσμεύει επίσης τις εσωτερικές υπηρεσίες να αναφέρουν στα στρατιωτικά μητρώα τα δεδομένα για τους άνδρες που έχουν λάβει τη ρωσική υπηκοότητα πριν πάρουν τον όρκο τους.

Σύμφωνα με την επεξηγηματική σημείωση του νόμου, οι αλλοδαποί και τα άτομα χωρίς υπηκοότητα που θέλουν να αποκτήσουν ρωσικά διαβατήρια πρέπει να εγγραφούν σε στρατιωτικό μητρώο που εξυπηρετεί την περιοχή τους.

Σύμφωνα με το συμπληρωματικό κείμενο που του νομοσχεδίου, υπάρχουν αναφορές ότι μετά τη χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας,  τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τέτοιες περιπτώσεις δεν συνάδουν με τον πληθυσμό. Αυτό προκαλεί αρνητικά κοινωνικά και πολιτικά συναισθήματα, υπονομεύει την αξιοπιστία του θεσμού της υπηκοότητας και προάγει την περιφρόνηση του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των νέων πολιτών» αναφέρει το έγγραφο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.