ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Γερμανία»

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Γερμανία»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Γερμανία». 

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock είχε δηλώσει ότι «η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο εθνικό μας συμφέρον».

Σε δηλώσεις της η Γερμανίδα ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως έχει μπερδευτεί από τις διάφορες συζητήσεις, κατά τις οποίες «η στήριξη στην Ουκρανία θεωρείται ως χειρονομία φιλανθρωπίας».

«Αυτό που είναι στην πραγματικότητα, είναι μια επένδυση για την ασφάλεια της ίδιας της Γερμανίας» υπογράμμισε η Baerbock.

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο εθνικό συμφέρον από αυτήν τη στήριξη» επισήμανε η ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι εξίσου συγκεχυμένο το σκεπτικό των ανθρώπων που θα ήθελαν να ζουν με ασφάλεια, αλλά δεν θα ήθελαν να δαπανηθούν χρήματα για τη διασφάλισή της.

«Η πρόκληση για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν είναι να ενεργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αλλά να ξεκαθαρίζουν ανά πάσα στιγμή ότι η ασφάλεια δεν είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο, αλλά ότι πρέπει να επενδύσουμε στην ασφάλειά μας» επισήμανε η Baerbock.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.