ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρουάντα: Δεν θα επιστρέψει τα 240 εκατ. λίρες που της έδωσε η Βρετανία για το ακυρωμένο σχέδιο απέλασης μεταναστών!

«Η επιστροφή των χρημάτων δεν αποτέλεσε ποτέ μέρος της συμφωνίας» είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ρουάντα

Ρουάντα: Δεν θα επιστρέψει τα 240 εκατ. λίρες που της έδωσε η Βρετανία για το ακυρωμένο σχέδιο απέλασης μεταναστών!

«Η απόφαση του νέου πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, να απορρίψει το πλάνο της προηγούμενης κυβέρνησης για την απέλαση των παράνομων μετανάστες, στην Ρουάντα δεν μας αφορά στο σκέλος της επιστροφής των 240 εκατομμυρίων στερλινών που της έδωσε η Βρετανία» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ρουάντα, Αλέν Μουκουραρίντα.

«Η συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για την απέλαση αιτούντων άσυλο, την οποία κατήργησε η νέα βρετανική κυβέρνηση, δεν προβλέπει επιστροφή των πόρων που της έχει ήδη δώσει το Λονδίνο» τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει να γίνει σαφές. Η επιστροφή των χρημάτων δεν αποτέλεσε ποτέ μέρος της συμφωνίας» επέμεινε ο Μουκουραρίντα, υπενθυμίζοντας ότι η Βρετανία ήταν εκείνη που προσέγγισε τη Ρουάντα, προτείνοντάς της να συνεργαστούν.

«Η συμφωνία εξετάστηκε από τα δικαστήρια και, μάλιστα, τροποποιήθηκε μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο και τελικά έγινε συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συνθήκες προβλέπουν ρήτρες εξόδου» εξήγησε.

Το Σάββατο 6/7, ο ηγέτης των Εργατικών, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο απέλασης των αιτούνταν άσυλο και των παράνομων μεταναστών στη Ρουάντα, το οποίο εκπόνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι «νεκρό».

Ωστόσο, η Βρετανία έχει ήδη δώσει 240 εκατομμύρια στερλίνες στη Ρουάντα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου, από την ημέρα που το ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, τον Απρίλιο του 2022.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε τον περασμένο Νοέμβριο ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν ήταν σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Απρίλιο η Βουλή των Κοινοτήτων το ενέκρινε, έπειτα από μια ατελείωτη αντιπαράθεση με τη Βουλή των Λόρδων, που εμφανιζόταν επιφυλακτική απέναντι σε αυτό το σχέδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.