Κίνα και Βόρεια Κορέα στη σύνοδο των BRICS+ «σφράγισαν» στρατηγική συμμαχία στη σύνοδο των BRICS+.

">

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε μήνυμα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εκφράζοντας την προθυμία του να προχωρήσουν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να προωθηθεί η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ αναφέρθηκε την Κυριακή.

Ο Σι έστειλε το μήνυμα την Τετάρτη ως απάντηση σε ένα μήνυμα που είχε στείλει νωρίτερα ο Κιμ με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση της Κίνας το 1949, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

«Η Κίνα και η ΛΔΚ συνδέονται με το ίδιο βουνό και ποτάμια και η παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο χωρών ενισχύεται με το πέρασμα του χρόνου», είπε ο Σι στο μήνυμα, αναφερόμενος στο ακρωνύμιο του επίσημου ονόματος του Βορρά, Δημοκρατικό Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω περισσότερο, μαζί με εσάς, σύντροφε Γενικό Γραμματέα, στην καθοδήγηση των παραδοσιακών φιλικών και συνεργατικών σχέσεων Κίνας-ΛΔΚ προς βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη, προωθώντας σταθερά την ευημερία των λαών των δύο χωρών και προστατεύοντας την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία», είπε.