ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκάνδαλο στην Βρετανία με κορυφαίους πολιτικούς που «έπαιξαν» την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στο στοίχημα

Μάλλον ο Ρίσι Σούνακ δεν είχε κρατήσει την ημέρα των εκλογών τόσο μυστική

Σκάνδαλο στην Βρετανία με κορυφαίους πολιτικούς που «έπαιξαν» την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στο στοίχημα

Ένα σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία, καθώς όπως φαίνεται κορυφαίοι πολιτικοί γνώριζαν για την ημέρα των εκλογών και το εκμεταλλεύτηκαν στο στοίχημα για να βγάλουν χρήματα.

Ειδικότερα, η Βρετανική Αστυνομία σταμάτησε την Παρασκευή (23/8) την έρευνά της για ύποπτο στοιχηματισμό, αναφορικά με ποσά που παίχθηκαν για την ημέρα διεξαγωγής των γενικών εκλογών της χώρας.

Η καλοκαιρινή προεκλογική εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο κλονίστηκε από ισχυρισμούς ότι πολιτικοί και γνώστες των πεπραγμένων στο Ουέστμινστερ, είχαν εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνονταν οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, ήταν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που τους είχε κάνει… δώρο ο τότε πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα διάγγελμά του υπό καταρρακτώδη βροχή και σε ανοικτό χώρο, ο Σούνακ είχε ανακοινώσει επίσημα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στη Βρετανία.

Η ημερομηνία αυτή ήταν η 4η Ιουλίου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή 23 Αυγούστου ότι το στοιχείο της έρευνας, η οποία περιλάμβανε τη διερεύνηση καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα, έχει πλέον τελειώσει και ότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για να οδηγήσουν σε καταδίκες.

Ωστόσο, η αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο του στοιχηματισμού στη Βρετανία, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, θα συνεχίσει να αξιολογεί εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα, βάσει ξεχωριστού νόμου περί τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Η έφορος ντετέκτιβ της Met Police, Κάθριν Γκούντγουιν, δήλωσε σχετικά:

«Ενώ η εμπλοκή μας στην ποινική έρευνα έχει πλέον παύσει, είναι σημαντικό αυτό να μην παρερμηνεύεται ως απολύτως ξεκάθαρο για εκείνους των οποίων οι υποθέσεις εξετάστηκαν».

Όπως εξήγησε:

«Υπάρχουν ακόμη αδικήματα του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών που πρέπει να εξεταστούν και είναι σκόπιμο να προωθηθούν από ερευνητές από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα».

Βρετανία: Η έρευνα για τον στοιχηματισμό σχετικά με την ημέρα των εκλογών συνεχίζεται

Η Met ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ένας από τους αξιωματικούς της που υπηρετεί στη Διοίκηση Βασιλικών και Ειδικών Προστασίας, η οποία επιβλέπει τα καθήκοντα σωματοφύλακα του πρωθυπουργού και άλλων βασικών δημοσίων προσώπων, συνελήφθη ως ύποπτος για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσια αξιώματα.

Η Αρχή δήλωσε την Παρασκευή (23/8) ότι «δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον του σε σχέση με το συγκεκριμένο αδίκημα».

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι επτά αστυνομικοί που φέρονται να έχουν στοιχηματίσει, εξακολουθούν να διερευνώνται από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών και συνεχίζουν να υπόκεινται σε έρευνα από τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων της Met.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών, Άντριου Ρόουντς, είπε ότι η έρευνα για τον φύλακα «συνεχίζει να εξελίσσεται και έχουμε πάρει καταθέσεις από αρκετούς υπόπτους».

Όπως συμπλήρωσε ο Ρόουντς:

«Εκτιμούμε ξεκάθαρα το επίπεδο του δημόσιου ενδιαφέροντος που υπάρχει σε αυτήν την έρευνα, αλλά για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της έρευνας και να διασφαλίσουμε ένα σωστό και δίκαιο αποτέλεσμα, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτήν τη στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρίνισε ότι αυτό αφορά τόσο τα ονόματα των πιθανών εμπλεκομένων στην υπόθεση όσο και τον συνολικό αριθμό των υπόπτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.