Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία. 

«Αργότερα απόψε (4.1.2024) ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, θα αναχωρήσει για την 4η επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή από την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει και στάσεις στην Ευρώπη», είπε ο Μάθιου Μίλερ, αναφέροντας την Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ άλλων χωρών.

Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα και σήμερα επιβεβαιώθηκαν δια στόματος Μάθιου Μίλερ, ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί και τη χώρα μας.

Αναμένουμε να μάθουμε τι ακριβώς θα συζητήσει στην Τουρκία και τι είδους ανταλλάγματα θα δώσει στον Ερντογάν αλλά και τι επισήμως θα ζητήσει από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός υπουργός επιδιώκει να επιτύχει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μπλίνκεν ζήτησε να συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν έχει “κλείσει” ακόμα αυτό το σημαντικό ραντεβού. Η συνάντηση έτσι θα αφορά τη Σουηδία και τη συνδιαλλαγή για τα “τουρκικά” F-16.