«Σφίγγουν» τα πράγματα στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Αν δείτε άμεση αμερικανική εμπλοκή να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα...

Στο Κάιρο στις 17 Φεβρουαρίου ο Ν.Χριστοδουλίδης: Θα υπογράψει συμφωνία για το φυσικό αέριο

«Άλλο ένα βήμα στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή μας»

Στο Κάιρο στις 17 Φεβρουαρίου ο Ν.Χριστοδουλίδης: Θα υπογράψει συμφωνία για το φυσικό αέριο

Στο Κάιρο θα βρεθεί στις 17 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εκεί αναμένεται να υπογράψει δύο συμφωνίες που αφορούν στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ν.Χριστοδουλίδης σε ανάρτησή του στη πλατφόρμα X, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου, Καρίμ Μπαντάουι, θα επισκεφθεί το Κάιρο στις 17 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, «για την τελετή υπογραφής δύο σημαντικών συμφωνιών για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Κρόνος και Αφροδίτη στην ΑΟΖ της Κύπρου».

«Άλλο ένα βήμα στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή μας», επεσήμανε ο Ν.Χριστοδουλίδης.

Η πληροφορία που έχει γίνει γνωστή είναι πως πιθανότατα οι δύο συμφωνίες θα αφορούν μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ, στους τερματικούς σταθμούς υγροποίησης της Αιγύπτου, ώστε από εκεί να διοχετεύονται προς την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.