ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στο Ουζμπεκιστάν σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς – Θα συνάψει συμφωνίες για το μεταναστευτικό

Την Παρασκευή η Γερμανία και η Κένυα υπέγραψαν συμφωνία στο Βερολίνο για την πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων

Στο Ουζμπεκιστάν σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς – Θα συνάψει συμφωνίες για το μεταναστευτικό

Νωρίς το πρωί της Κυριακής (15/9) ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναχώρησε για το Ουζμπεκιστάν, όπου θα συνάψει συμφωνίες για θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Γερμανία και η Κένυα υπέγραψαν συμφωνία στο Βερολίνο για την πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων που μπορούν να καλύψουν τα κενά στην αγορά εργασίας της Γερμανίας και για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Κενυατών που δεν έχουν το δικαίωμα να μείνουν στη Γερμανία.

Ο Σολτς αναμένεται να φθάσει στην Σαμαρκάνδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστά το απόγευμα της Κυριακής, όπου και θα υπογράψει διάφορες συμφωνίες με τον Ουζμπέκο πρόεδρο Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας για τη διευκόλυνση της μετανάστευσης στη Γερμανία Ουζμπέκων ειδικευμένων εργαζομένων και τον επαναπατρισμό Ουζμπέκων που πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γερμανία.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Γερμανός καγκελάριος θα βρίσκεται στο Καζακστάν. Εκεί πρόκειται να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής με τις πέντε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της περιοχής -συμπεριλαμβανομένων του Κιργιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Τατζικιστάν- οι οποίες επηρεάζονται σημαντικά από τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Σολτς στοχεύει στην επέκταση των σχέσεων με τις χώρες αυτές, καθώς πέρσι σύναψε στρατηγική εταιρική σχέση μαζί τους, η οποία καλύπτει τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, το κλίμα και το περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Καζακστάν, οι συνομιλίες του πρόκειται να επικεντρωθούν στις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γερμανία, καθώς και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς το Καζακστάν κατηγορείται ότι εμποδίζει τις κυρώσεις αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.