Τελικά, όταν όλοι εμείς «πηγαίναμε», ο Τραμπ «ερχόταν»...

Συνάντηση Β.Ζελένσκι με Αμερικανό ΥΠΟΙΚ: Προσπαθεί να του… «πουλήσει» τις σπάνιες γαίες για να «σωθεί»

Μία συμφωνία για τα ορυκτά μεταξύ Κιέβου και Ουάσινγκτον θα λειτουργούσε ως «ασπίδα ασφαλείας» για την Ουκρανία

Συνάντηση Β.Ζελένσκι με Αμερικανό ΥΠΟΙΚ: Προσπαθεί να του… «πουλήσει» τις σπάνιες γαίες για να «σωθεί»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι σπάνιες γαίες και τα ορυκτά που διαθέτει η Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, από την πλευρά του,  δήλωσε ότι ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία για τις σπάνιες γαίες και τα κρίσιμα ορυκτά, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι δεν συζήτησαν με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών για τους φυσικούς πόρους, που κατέχει στα ουκρανικά εδάφη η Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο Σκοτ Μπέσεντ υπογράμμισε ότι μια κρίσιμη συμφωνία για τα ορυκτά μεταξύ Κιέβου και Ουάσινγκτον θα μπορούσε να αφήσει στην Ουκρανία μια «ασπίδα ασφαλείας» μόλις τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Ο Σ.Μπέσεντ έκανε την επισήμανση αυτή στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, την οποία χαρακτήρισε ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση Ν.Τραμπ είναι αποφασισμένη να τερματίσει τον πόλεμο και ως «μήνυμα» ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.