Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι πιθανός, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος είναι πιθανός, αλλά θεωρώ πως υπάρχει επίσης η ευκαιρία – είμαστε ακόμα στο παιχνίδι για να πετύχουμε μια διευθέτηση που θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Μπάιντεν στην εκπομπή «The View» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Λευκός Οίκος: Ανησυχούμε για την επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά με τις αναφορές για πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ με στόχο την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, αλλά συνεχίζει να πιστεύει ότι μια διπλωματική λύση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης στα λιβανοϊσραηλινά σύνορα, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βαθιά ανήσυχοι», δήλωσε ο Κίρμπι σε συνέντευξη στο CNN. «Και πάλι στοιχεία… ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια νόμιμη απειλή από μια τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν».