ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τελευταία ομιλία Τ.Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ: «Παρείχαμε τα πάντα στην Ουκρανία»

«Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον λαό και τίποτε άλλο»

Τελευταία ομιλία Τ.Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ: «Παρείχαμε τα πάντα στην Ουκρανία»

«Σήμερα είναι η 4η και τελευταία φορά που μιλάω ως πρόεδρος των ΗΠΑ  ενώπιον του ΟΗΕ. Είδα πολλές αλλαγές στην ιστορία», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω ο Τζο Μπάιντεν θυμήθηκε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου με τον πλανήτη διχασμένο αλλά και την χώρα διχασμένη. «Οι ΗΠΑ και ο κόσμος από τότε τα κατάφεραν αλλά καταφέραμε να περιορίσουμε τα πυρηνικά και να τελειώσουμε τον Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε θέλοντας να υπογραμμίσει ότι όλα μπορούν να επιλυθούν.

«Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα», είπε και θύμισε τον πόλεμο του Βιετνάμ και την συμφιλίωση που επήλθε ανάμεσα στις δυο χώρες επί προεδρίας του.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε σε πολλά ιστορικά ορόσημα όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και η εξουδετέρωσή του αλλά και η 11η Σεπτεμβρίου.

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που βλέπουν με απελπισία τον κόσμο σήμερα», είπε αλλά πρόσθεσε: «εμείς ως ηγέτες δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή».

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία του κορονοϊόύ την οποία ο πλανήτης αντιμετώπισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας και οι επιλογές που θα κάνουμε σήμερα θα κρίνουν τις επόμενες δεκαετίες», είπε ακόμα.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην Ουκρανία και πως ο δυτικός κόσμος στάθηκε απέναντι στην Ρωσία και τόνισε: «Παρείχαμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία και είναι  ακόμα ελεύθερη και το ΝΑΤΟ πιο δυνατό από ποτέ με τρία νέα μέλη στους κόλπους του».

Εκτενή αναφορά έκανε και στην 7η Οκτωβρίου με την σφαγή και την απαγωγή εκατοντάδων ισραηλινών από την Χαμάς. Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε και για τον εφιάλτη που ζει ο παλαιστινιακός λαός. «Πρέπει να μην υποφέρει αυτός ο λαός. Πρέπει να σταματήσει το μαρτύριό τους», είπε.

Δήλωσε οργισμένος για όσα συμβαίνουν στη Γάζα αλλά και στο Σουδάν λέγοντας: «σταματήστε αυτό τον πόλεμο τώρα!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας την ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή να είμαι Πρόεδρος των ΗΠΑ και πλέον είναι η ώρα της νέας γενιάς να αναλάβει. Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από την εξουσία», είπε απευθυνόμενος στους ηγέτες του κόσμου.  «Είναι ο λαός σας. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον λαό και τίποτε άλλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.