
Η Ελον Μασκ και η κυβέρνηση Τραμπ έστειλαν χθες το βράδυ email στους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ζητώντας λεπτομερή αναφορά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας για τα εργασιακά επιτεύγματα της περασμένης εβδομάδας.
Σε περίπτωση που «αποτύχουν» να το πράξουν, αυτό θα θεωρηθεί ως «παραίτηση» κατά τα λεγόμενα του Μασκ, ο οποίος σκληραίνει τα μέτρα κατά των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, μετά και από απαίτηση του Τραμπ.
Consistent with President @realDonaldTrump’s instructions, all federal employees will shortly receive an email requesting to understand what they got done last week.
Failure to respond will be taken as a resignation.
— Elon Musk (@elonmusk) February 22, 2025
«Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου Τραμπ, όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αναφέρουν τι έκαναν την περασμένη εβδομάδα. Η απουσία απάντησης θα θεωρηθεί παραίτηση» έγραψε στο twitter.
O Τραμπ θέλει να περιορίσει το ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο μέιλ που απέστειλαν, εμφανίζεται ο τίτλος «Τι έκανες την προηγούμενη εβδομάδα;» και εξηγεί ότι απαιτούν από τους υπαλλήλους να δώσουν μια σύνοψη πέντε σημείων και να το στείλουν στους διευθυντές τους. Οι υπάλληλοι έχουν προθεσμία να απαντήσουν μέχρι και ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική).
🚨BREAKING: This is the email that Elon Musk and Trump just sent to all federal workers asking them what they did last week. If they don’t respond, they get fired.
Threatening federal workers who have dedicated their lives to helping people is an INSANE strategy. pic.twitter.com/RWBWZAi34R
— Harry Sisson (@harryjsisson) February 22, 2025
Σύμφωνα με το CNN ωστόσο, κάποιες υπηρεσίες συμβούλευσαν τους εργαζομένους να μην απαντήσουν ακόμη στο email, ειδικά αν εργάζονται σε ευαίσθητους τομείς. Μεταξύ αυτών ο νεοδιόριστος επικεφαλής του FBI Κας Πατέλ και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
Ο Εντ Μάρτιν, γενικός εισαγγελέας στην Ουάσινγκτον DC, έστειλε email που συμβούλευε τους υπαλλήλους να «είναι γενικοί» στις απαντήσεις τους και υποσχέθηκε ότι θα τους προστατεύσει. «Αν κάποιος σας δημιουργεί προβλήματα, σας καλύπτω», έγραψε ο Μάρτιν.
Ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, αντίθετα, έδωσε εντολή στο προσωπικό να συμμορφωθεί και να απαντήσει στο email.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.