Τελικά, όταν όλοι εμείς «πηγαίναμε», ο Τραμπ «ερχόταν»...

Αμερικανοί στρατιωτικοί καταφεύγουν σε νέα κινεζική εφαρμογή ανεβάζοντας βίντεο μετά την απαγόρευση του Tik Tok!

Οι Αμερικανοί μετακινούνται μαζικά σε άλλη κινεζική εφαρμογή!

Αμερικανοί στρατιωτικοί καταφεύγουν σε νέα κινεζική  εφαρμογή ανεβάζοντας βίντεο μετά την απαγόρευση του Tik Tok!

Το xiaohongchu το «μικρό κόκκινο βιβλίο»  ή «σημειωματάριο»  είναι μια κινεζική εφαρμογή στην οποία καταφεύγουν μαζικά οι Αμερικανοί χρήστες του Τik Tok μετά την απαγόρευσή του από σήμερα στις ΗΠΑ.

Το Xiaohongshu είναι μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που συνδυάζει στοιχεία e-commerce και κοινωνικής δικτύωσης, και είναι δημοφιλής στην Κίνα και σε κάποιο βαθμό διεθνώς, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων και των fashion influencers. Ωστόσο, η δημοφιλία της στις ΗΠΑ δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο του TikTok.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί Αμερικανοί στρατιωτικοί αναρτούν βίντεο από τις δραστηριότητές τους στην εφαρμογή αυτή η οποία ελέγχεται απόλυτα από το κινεζικό καθεστώς.

Οι Κινέζοι χρήστες βλέποντας την μαζική μετακίνηση χρηστών στο xiaohongchu έχουν αρχίσει να αντιδρούν δίνοντας πληροφορίες για το τι περιεχόμενο θα πρέπει να αναρτούν στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Ένας εξ αυτών σε βίντεο του αναφέρει:

«Είστε ομοφυλόφιλοι. Απλά να είστε ομοφυλόφιλοι. Μην αναφέρετε ότι είστε ομοφυλόφιλοι. Όλοι ξέρουμε ότι είστε. Απλά μην το αναφέρετε. Αν είστε λεσβίες, τότε, τότε είναι εντάξει.

Αν είστε ΛΟΑΤΚΙ οπουδήποτε είδους κρατήστε το για τον εαυτό σας.

Δεν υπάρχουν γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων εδώ. Είναι παράνομοι. Οπότε κρατήστε το αυτό για τον εαυτό σας. Μη το λέτε αυτό στον γιο ή την κόρη κάποιου.»

Ξεκίνησε και επίσημα από σήμερα η απαγόρευση του Tik Tok στις ΗΠΑ:Η πλατφόρμα μεταδίδει το παρακάτω μήνυμα στους χρήστες στις ΗΠΑ που επιχειρούν να μπουν σε αυτή από σήμερα;

«Μια νέα απαγόρευση δυστυχώς ξεκίνησε να ισχύει για το Tik Tok στις ΗΠΑ από σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε πλέον.

Είμαστε όμως τυχεροί ότι ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι θα εργαστεί μαζί μας για να βρεθεί μια λύση ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Tik Tok από τη στιγμή που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Μείνετε συντονισμένοι».

Να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Βαλτς που έχει επιλεγεί από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εργάζεται για τη «διάσωση του TikTok».

Δεν αποκλείεται η συνέχιση της κινεζικής ιδιοκτησίας μαζί «με τείχη προστασίας προκειμένου ότι προστατεύονται τα δεδομένα σε αμερικανικό έδαφος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε «σώστε το TikTok». Ο Τραμπ έχει δηλώσει προηγούμενα ότι είναι «πολύ πιθανό» να προχωρήσει σε αναστολή του νόμου απαγόρευσης του TikTok για 90 ημέρες, μετά από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του τη Δευτέρα.

Την υπόσχεση αυτή επικαλέστηκε το ΤikTok στην ανακοίνωση προς τους χρήστες του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.