ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Τραμπ Vs Χαρις: Τι δίνει μεγάλη πλατφόρμα προβλέψεων για τις πιθανότητες νίκης του κάθε υποψήφιου

Ανοίγει την “ψαλίδα” ο Τραμπ

Τραμπ Vs Χαρις: Τι δίνει μεγάλη πλατφόρμα προβλέψεων για τις πιθανότητες νίκης του κάθε υποψήφιου

Δεν τα πάει αλά η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις η οποία φαίνεται να έχει 41,7% πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ έναντι 57,9% του πρώην προέδρου και νυν υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ.

Τα ποσοστά αυτά δεν είναι ποσοστά δημοσκοπήσεων, βέβαια, αλλά ποσοστά του πόσο πιο πιθανό να συμβεί ένα γεγονός ή όχι και καθορίζονται από την τάση των χρηστών και των στοιχημάτων.

Την πρόβλεψη αυτή έχει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες πρόβλεψης και στοιχημάτων το Polymarket. Αυτό είναι ουσιαστικά μια αγορά όπου οι χρήστες “αγοράζουν” και “πουλάνε” την πιθανότητα ενός γεγονότος να συμβεί.

Russian military troops take part in a military drill on Sernovodsky polygon close to the Chechnya border, some 260 km from south Russian city of Stavropol, on March 19, 2015. About 500 soldiers take part in the military exercises until March 20. AFP PHOTO / SERGEY VENYAVSKY (Photo credit should read SERGEY VENYAVSKY/AFP/Getty Images)

Όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα η Κ.Χάρις απο τον ?Ιούλιο όταν ανακοινώθηκε η παραίτηση Biden απο τις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε μια ανοδική πορεία στις προβλέψεις για τον τελικό νικητή των εκλογών και μετά τον Αύγουστο έφτασε τον Trump και για αρκετό καιρό τον ξεπερνούσε.

Μετά όμως τον Οκτώβριο και όσο πλησιάζει ο χρόνος για τις εκλογές οι προβλέψεις την κατεβάζουν αρκετά κάτω δίνοντάς της μόνο 41$ πιθανότητες επιτυχίας.

Όπως επίσης φαίνεται ο Τραμπ κερδίζει σε όλες τις κρίσιμες πολιτείες (Αριζόνα, Γεωργία, Πενσιλβανία, Μίσιγκαν, Γουισκόνσιν και Νεβάδα.

Ωστόσο οι προβλέψεις για το ποιος θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους είναι με την Χάρις με ποσοστό 62% έναντι μόλις 38% του Τραμπ.

Να σημειωθεί πως το Polymarket αντλεί τα δεδομένα του τόσο απο την τάση των χρηστών του όσο και από εξωτερικές πηγές όπως στοιχημαικές εταιρείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.