Σήμα κινδύνου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία, εξέπεμψε σε δημόσια ομιλία του μπροστά σε χιλιάδες συγκεντρωμένους ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στρέφοντας τα βέλη του κατά του Τ.Μπάιντεν και των όσων πράττει στο ουκρανικό και ειδικότερα τον φόβο να διολισθήσει από τους χειρισμούς του η πολεμική σύγκρουση σε πυρηνικό όλεθρο.
Και όλα αυτά μόλις ένα μήνα πριν της ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οι Δημοκρατικοί θα υποστούν ήττα καθώς οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 35%.
Οι ενδιάμεσες εκλογές (midterms) πραγματοποιούνται ανά τετραετία μεν αλλά δύο χρόνια έπειτα από τις προεδρικές, αναδιαμορφώνοντας τις πλειοψηφίες στα δύο σώματα του Κογκρέσου: τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
«Πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση διαπραγμάτευση για ένα ειρηνικό τέλος του πολέμου στην Ουκρανία διαφορετικά θα καταλήξουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και δεν θα μείνει τίποτα από τον πλανήτη μας — και όλα αυτά επειδή οι ηλίθιοι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα… Δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής… Δεν καταλαβαίνουν τη δύναμη των πυρηνικών» ανέφερε μπροστά σε χιλιάδες κόσμου ο Ν.Τραμπ.
«Στην πραγματικότητα τον χλεύασαν, αν το δεις πραγματικά. Η χώρα μας, και η λεγόμενη ηγεσία μας, χλεύασαν τον Πούτιν. Είπα, ξεκάθαρα, ότι σχεδόν τον αναγκάζουν να εισβάλλει με αυτά που λένε. Η ρητορική (Μπάιντεν) ήταν τόσο ανόητη».
Ανέφερε ότι η επέμβαση στην Ουκρανία «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» αν ήταν ακόμη πρόεδρος.
Ο Τραμπ μίλησε επίσης για τη σχέση του τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι όταν ο παρουσιαστής του Real America’s Voice Wayne Root πρότεινε ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να στείλει τον… Τραμπ να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία!
«Τα πήγαινα πολύ καλά τόσο με τον Ζελένσκι όσο και με τον Πούτιν», είπε ο Τραμπ. “Αν θυμάστε, ο Ζελένσκι ήταν πολύ καλός γιατί όταν τον ρώτησαν για την φάρσα της Ουκρανίας, αυτό ήταν το τηλεφώνημα – τους κοίταξε και είπε “Τι έγινε με το τηλεφώνημα; Δεν έκανε τίποτα κακό».
Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το οποίο του ζήτησε στοιχεία για την δράση του γιου του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία.
Οι δημοκρατικοί τον είχαν κατηγορήσει ότι εκμεταλλεύτηκε την θέση του για να πιέσει τον Ουκρανό πρόεδρο και να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο. Ο Ζελένσκι είχε αρνηθεί ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν πάντως πολλές φωνές στην Αμερική που συνεχώς μεγαλώνουν, πράγμα που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, που διαφωνούν με την πολιτική Μπάιντεν στην Ουκρανία, την ώρα μάλιστα που η χώρα πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα πληθωρισμού, οδηγώντας εκατομμύρια Αμερικανούς στην ανέχεια.