ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τζο Μπάιντεν: Δωρητές των Δημοκρατικών «παγώνουν» 90 εκατ. δολάρια για τη στήριξη του προεκλογικού αγώνα

Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση του προέδρου των ΗΠΑ από τις εκλογές

Τζο Μπάιντεν: Δωρητές των Δημοκρατικών «παγώνουν» 90 εκατ. δολάρια για τη στήριξη του προεκλογικού αγώνα

Οι πιέσεις προς τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο αυξάνονται καθώς σημαντικοί δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν δηλώσει ότι «πάγωσαν» τις πληρωμές για ποσά συνολικής αξίας 90 εκατ. δολαρίων μέχρι ο Μπάιντεν να αποφασίσει να αποσυρθεί.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει πόσο σοβαρός είναι ο αντίκτυπος της κακής παρουσίας του Αμερικανού προέδρου από το ντιμπέιτ αλλά και τις γκάφες που ακολούθησαν.

Ακόμα, αρκετά σημαίνονται στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Μπαράκ Ομπάμα και η Νάνσι Πελόζι, έχουν μιλήσει μαζί του για το ζήτημα της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με το CNN, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν μπορεί να ανακοινώσει ότι εντός τον ημερών ότι αποσύρεται.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, είχε συνάντηση κατ’ ιδίαν με τον Τζο Μπάιντεν, και όπως ανακοίνωσε μετά στη συνομιλία του με τον πρόεδρο «εξέφρασα ευθέως το πλήρες εύρος της διορατικότητας, τις εγκάρδιες προοπτικές και τα συμπεράσματα σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός που μοιράστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα στον πρόσφατο χρόνο μαζί μας. Όπως έκαναν οι Δημοκρατικοί της Βουλής σε όλο αυτό το Κογκρέσο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς το καλύτερο συμφέρον των καθημερινών Αμερικανών. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή ηγεσία σας στην υπηρεσία της κοινότητας που έχουμε το προνόμιο να εκπροσωπούμε».

Για την ώρα δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για τις επαφές του με τους δωρητές του κόμματος ή για τα ποσά που φέρονται να έχουν παρακρατηθεί.

Όμως, σύμφωνα με του New York Times, άτομα που έχουν μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας, το τμήμα δωρεών (super PAC) των Δημοκρατικών αποφεύγει να δώσει απαντήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος θα ηγηθεί του εκλογικού αγώνα για την προεδρία.

Το «πάγωμα» των δωρεών αυτών έρχεται την ώρα που σύμβουλοι γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο αναζητούν τρόπους να πείσουν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί, ενώ παράλληλα διεξάγουν έρευνες για την απόκριση που έχει στους ψηφοφόρους τυχόν υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις έναντι του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μία από αυτές τις έρευνες γνώμης, όπου οι πολίτες ρωτήθηκαν για τους πιθανούς υποψήφιους του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζο Μπάιντεν λαμβάνει τις λιγότερες προτιμήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πάγωμα των δωρεών θα δημιουργήσει σοβαρό οικονομικό έλλειμμα για την εκστρατεία, σε κρίσιμη περίοδο για τον εκλογικό αγώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.