ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τζούλιαν Ασάνζ: «Δεν υπάρχει πλέον κοινωνία αλλά μια υπερεθνική ελίτ που σχηματίζει τον κόσμο όπως θέλει» (βίντεο)

Από το 2011 μιλούσε ο ιδρυτής των Wikileaks για την πολιτική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί πλέον στη Δύση

Τζούλιαν Ασάνζ: «Δεν υπάρχει πλέον κοινωνία αλλά μια υπερεθνική ελίτ που σχηματίζει τον κόσμο όπως θέλει» (βίντεο)

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής των WikiLeaks, σε μια δήλωσή του το 2011, είχε αναφέρει ότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν αντικατασταθεί από μια υπερεθνική ελίτ ασφαλείας που εκμεταλλεύεται τους πόρους των κρατών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Ο Ασάνζ περιγράφει ουσιαστικά έναν κόσμο, όπου οι παραδοσιακές δομές εξουσίας έχουν μετασχηματιστεί, δίνοντας τη θέση τους σε δίκτυα εξουσίας που δεν λογοδοτούν και δρουν πέρα από τα εθνικά σύνορα. 

Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks είχαν ως στόχο να αποκαλύψουν αυτές τις πρακτικές και να προωθήσουν τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η άποψη του Ασάνζ έχει γίνει κεντρικό θέμα στην καριέρα του, με τα WikiLeaks να δημοσιεύουν εκατομμύρια έγγραφα που αποκαλύπτουν τα μυστικά και τις παρασκηνιακές δραστηριότητες κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.