Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τριπλασιάστηκε το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τα τελευταία τρία χρόνια, ο οποίος φιλοξένησε τον κυβερνήτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, στη Μόσχα στα πλαίσια επίσημων συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, οι διμερείς επενδύσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν φθάσει τα 7 δισ. δολάρια, ανέφερε ο πρόεδρος σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου την Κυριακή (20.10.2024). Το εμπόριο μειώθηκε ελαφρώς τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα στις διαπραγματεύσεις τους.

Θα συζητήσουν, επίσης. την Ουκρανία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την οποία ο Πούτιν χαρακτήρισε «πολύ περίπλοκη». Ευχαρίστησε τον κυβερνήτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη διαμεσολάβηση σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων άνθισαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Ο Πούτιν φιλοξένησε την Κυριακή τον Σεΐχη Μοχάμεντ στην κατοικία του για ένα ανεπίσημο δείπνο. Ο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη (22.10.2024) στο Καζάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σεΐχης Μοχάμεντ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αναπτύξουν και θα ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς τους με τη Ρωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.