Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι θέλει να δει συγκεκριμένα διπλωματικά βήματα πριν προχωρήσει σε ειρνηευτικές συνομιλίες, τονίζοντας ότι αυτά δεν θα πρέπει να γίνουν εις βάρος του 30% των εδαφών της Ουκρανίας και εις βάρος του ουκρανικού πληθυσμού.

">

«Πιστεύω ότι η προσέγγισή μας, αν μιλήσουμε για τα βήματά μας τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, είναι πιο κοντά στην ειρήνη. Αυτός ο δρόμος είναι, όμως, πολύ δύσκολος και όλες οι προτάσεις που υπάρχουν και που έχετε ήδη ακούσει από πολλές χώρες του κόσμου, είναι απλά πολιτικές δηλώσεις. Αυτό δεν είναι ένας δρόμος, δεν είναι φόρμουλες, δεν είναι λεπτομέρειες», υπογράμμισε, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε σε εκπροσώπους του Τύπου στην Ινδία.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους τόνισε ότι, διάφοροι εμπειρογνώμονες κάνουν διάφορες δηλώσεις σχετικά με το τέλος του πολέμου, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

«Κάθε φορά που κάποιος λέει για μια διπλωματική λύση, πάντα την υποστηρίζω. Όλοι θέλουμε αύριο να μην σκοτωθεί ούτε ένας στρατιώτης, ούτε ένας δικός μας άνθρωπος. Το θέλουμε. Αλλά δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με έναν μανιακό (σ.σ. τον Πούτιν). Δεν λειτουργεί έτσι. Δεν λειτουργεί με αυτό το πρόσωπο», συνέχισε ο Ζελένσκι.

«Όλες οι χώρες του κόσμου του λένε (του Πούτιν) για την επιθετικότητά του. 143 χώρες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναγνώρισαν τη Ρωσική Ομοσπονδία ως επιτιθέμενη, τους αναγνώρισαν (τους Ρώσους) ως ένοχους και κατακτητές. Τι έκανε μετά από αυτό; Η Ουκρανία πήγε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ακολούθησε ένα ρωσικό χτύπημα στο νοσοκομείο. Κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μια επίθεση στα σπίτια μας σκότωσε περίπου 100 ανθρώπους. Και ο ίδιος (ο Πούτιν) δεν πηγαίνει (στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ). Κοιτάξτε τις απαντήσεις του στη διπλωματία», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για τη διπλωματία, εξήγησε ότι θα ήθελε να δει συγκεκριμένα βήματα και ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει εις βάρος του 30% των εδαφών της Ουκρανίας και όχι εις βάρος του ουκρανικού πληθυσμού. «Εάν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, είμαστε όλοι υπέρ», συνόψισε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου είναι εφικτός μόνο εάν αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα.