ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βρετανία: Πλήγμα στην κυβέρνηση K.Στάρμερ – Mέλη των Εργατικών καταψήφισαν νομοσχέδιο για τους συνταξιούχους

Οι Εργατικοί, στην πλειοψηφία τους, ψήφισαν υπέρ της αποκατάστασης του επιδόματος θέρμανσης για εκατομμύρια συνταξιούχους

Βρετανία: Πλήγμα στην κυβέρνηση K.Στάρμερ – Mέλη των Εργατικών καταψήφισαν νομοσχέδιο για τους συνταξιούχους

Μέλη του Εργατικού Κόμματος κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στην κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ.

Οι Εργατικοί, στην πλειοψηφία τους, ψήφισαν υπέρ της αποκατάστασης του επιδόματος θέρμανσης για εκατομμύρια συνταξιούχους, το οποίο η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει.

Το θέμα βάρυνε στο ετήσιο συνέδριο των Εργατικών που διεξάγεται από την Κυριακή (22/9) στο Λίβερπουλ, το πρώτο μετά την επιστροφή τους στην εξουσία μετά τη νίκη τους στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αν και δεν είναι υποχρεωτικό για την κυβέρνηση, παραμένει ευαίσθητο για τον Κιρ Στάρμερ που έχει υποσχεθεί ότι δεν θα ακολουθήσει πολιτική λιτότητας.

Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε πως αυτά τα επιδόματα, τα οποία καταβάλλονται τον χειμώνα, θα κατευθύνονται πλέον μόνο στους πιο φτωχούς συνταξιούχους. Δικαιολόγησε την απόφασή του επικαλούμενος δημοσιονομικούς περιορισμούς, όμως προκάλεσε μύδρους εκ μέρους των συνδικάτων και της αντιπολίτευσης, που τον κατηγόρησαν ότι φτωχοποιεί τους ηλικιωμένους, καθώς η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών πλησιάζει.

Τα μέλη των Εργατικών έστειλαν… μήνυμα στον Στάρμερ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, κατά την ομιλία του στο Λίβερπουλ, ο Κιρ Στάρμερ είπε πως θα λάβει αυτή τη «μη δημοφιλή» απόφαση.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου των Εργατικών, στη διάρκεια του οποίου τα μέλη μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους για τις θέσεις που προτείνει το κόμμα, δύο συνδικάτα κατέθεσαν πρόταση -συμβολικής μόνο εμβέλειας- ζητώντας την αποκατάστασή του.

Επρόκειτο αρχικά να συζητηθεί τη Δευτέρα (23/9), όπως η εξέτασή του μετατέθηκε από τη διεύθυνση του κόμματος για την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, όταν πολλά μέλη έχουν ήδη φύγει, προκαλώντας την οργή των υποστηρικτών της, μεταξύ των οποίων το συνδικάτο Unite.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία, σύνεδροι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας: «Να σώσουμε το επίδομα θέρμανσης» κοντά στον πάγκο της Unite.

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει (…) πώς η νέα Εργατική κυβέρνησή μας μπορεί να καταργεί το επίδομα θέρμανσης για τους συνταξιούχους, χωρίς να πειράζει τους πολύ πλούσιους. Δεν είναι γι’ αυτό που ψήφισε ο κόσμος. Είναι η χειρότερη απόφαση και πρέπει να ακυρωθεί», είχε δηλώσει από το βήμα ο Σάρον Γκρέιαμ, γενική γραμματέας του συνδικάτου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που διεξήχθη δι’ ανατάσεως της χειρός, προκάλεσε το ξέσπασμα χειροκροτημάτων στη μεγάλη αίθουσα του συνεδρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε μετά τη διαβούλευση πως η κυβέρνηση «θα λάβει δύσκολες αποφάσεις», λέγοντας πως εξελέγη στη βάση ενός προγράμματος «σεβασμού των δημοσιονομικών κανόνων και οικονομικής μεγέθυνσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.