ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ζ.Μπαρντελά: «Συμμαχία ατιμίας η συμμαχία του Μακρόν με τον Μελανσόν»

Δήλωσε ότι η επιλογή που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου είναι να ψηφίσουν είτε υπέρ των αριστερών Ανυπότακτων Γάλλων είτε υπέρ της Εθνικής Συσπείρωσης

Ζ.Μπαρντελά: «Συμμαχία ατιμίας η συμμαχία του Μακρόν με τον Μελανσόν»

Για «συμμαχία της ατιμίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της δεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης (RN), Ζορντάν Μπαρντελά, αναφερόμενος σε μια συνεργασία μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν, ενόψει του β’ γύρου των εκλογών.

Ο 28χρονος δεξιός, που είναι υποψήφιος για τον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας, δήλωσε ότι η επιλογή που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου είναι να ψηφίσουν είτε υπέρ των αριστερών Ανυπότακτων Γάλλων είτε υπέρ της Εθνικής Συσπείρωσης.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, o πρόεδρος του RN κατήγγειλε μια «ελαφρώς αφύσικη συμμαχία μεταξύ του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μελανσόν και του κεντρώου Μακρόν που προκαλεί έκπληξη».

«Πρόκειται για συμμαχία ατιμίας προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση», είπε το πολιτικό τέκνο της σταρ της Μαρίν Λεπέν. Ο Μπαρντελά υποστήριξε επίσης ότι τους Γάλλους δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει κανείς και πρέπει να ξέρουν με σαφήνεια τις επιλογές που θα έχουν για να προσέλθουν στην κάλπη της Κυριακής. Λίγο νωρίτερα είχε δημοσιεύσει στα κοινωνικά του δίκτυα μοντάζ των δύο πολιτικών ανδρών (Μελανσόν- Μακρόν) να δίνουν τα χέρια χαμογελαστοί με φόντο το πανό του Νέου Λαϊκού Μετώπου (NFP).

Ο 28χρονος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι το διακύβευμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών είναι το εξής: «Με τον συνασπισμό που ηγούμαι μαζί με τη Μαρίν Λεπέν και τον Ρεπουμπλικανό Ερίκ Σιοτί, βλέπουμε την άνοδο αυτής της ακροαριστερής συμμαχίας που μπορεί να κερδίσει την Κυριακή, η οποία θέλει να απελευθερώσει κρατουμένους, να αφοπλίσει την αστυνομία, να δημιουργήσει ένα βουνό νέους φόρους που θα αποδυναμώσουν την μεσαία και εργατική τάξη», επεσήμανε ο αρχηγός της Εθνικής Συσπείρωσης.

Ερωτηθείς αν θα διοριστεί πρωθυπουργός της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας ακόμη και σε περίπτωση σχετικής πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση, ο νεαρός ηγέτης ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «κινητοποιηθούν» χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θεωρεί «αδιανόητο» να αναζητήσει μερικούς Ρεπουμπλικανούς ή διάφορους δεξιούς βουλευτές «αν λείπουν δύο ή τρεις έδρες προκειμένου να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία», σχολιάζει το γαλλικό δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.