ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ζ.Μπολσονάρου: «Θεού θέλοντος, θα είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος που θα κερδίσει τον Νοέμβριο»

Νέες μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του πρώην προέδρου της Βραζιλίας

Ζ.Μπολσονάρου: «Θεού θέλοντος, θα είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος που θα κερδίσει τον Νοέμβριο»

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον οπαδών του χθες Σάββατο πως δεξιές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο, φέροντας ως παραδείγματα την Ιταλία και τη Γαλλία, κι εξέφρασε την ελπίδα του πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο όταν διεξαχθούν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Θεού θέλοντος, θα είναι ο Τραμπ (σ.σ. ο υποψήφιος που θα κερδίσει) τον Νοέμβριο», είπε σε επευφημούντες οπαδούς του στην εκδήλωση CPAC Brasil 2024, στη λουτρόπολη Μπαλνεάριου Καμποριού, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να τονωθεί η υποστήριξη για υποψηφίους του κόμματος του πρώην προέδρου Μπολσονάρου ενόψει των δημοτικών εκλογών στη Βραζιλία αργότερα φέτος, στις οποίες επιδιώκει να δείξει πως διατηρεί μεγάλη επιρροή, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2026.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για την πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση της αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

«Θέλουμε να επιστρέψει ο Μπολσονάρου», φώναζαν οπαδοί του στην εκδήλωση, παρότι ο δεξιός πρώην πρόεδρος έχει στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ως το 2030 με απόφαση της δικαιοσύνης εξαιτίας των επιθέσεών του εναντίον θεσμών της δημοκρατίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση καταφέρθηκαν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης υπό τον κεντροαριστερό πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, αποκαλώντας τη διεφθαρμένη. Πρόβαλαν χριστιανικές, οικογενειακές αξίες, συνηγόρησαν υπέρ της απαγόρευσης της άμβλωσης και της διευκόλυνσης της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας, καθώς και της σκλήρυνσης της πολιτικής κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Θα είναι πολύ σημαντικό για μας να ενώσουμε τους συντηρητικούς με φιλελεύθερες απόψεις όσον αφορά την οικονομία για να συζητήσουμε το μέλλον της δεξιάς στη Βραζιλία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Χικάρντου Σάλες μέσω των λογαριασμών της CPAC Brasil σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.