Στην επιβολή προστίμου ύψους 310 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων εκ μέρους της ΕΕ προς την γνωστή εφαρμογή Linkedin, καθώς η τελευταία χρησιμοποίησε τεχνικές και εργαλεία ανάλυσης προσωπικών στοιχείων των χρηστών, παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων – Data Protection Commission DPC- επέπληξε τον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft λόγω ανησυχιών σχετικά με τη «νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια» της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να ειπωθεί πως η DPC με έδρα το Δουβλίνο, είναι ο κύριος ρυθμιστικός φορέας προστασίας του LinkedIn στην ΕΕ των 27 χωρών, επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

Ο εποπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε πως το LinkedIn δεν είχε νόμιμη βάση για τη συλλογή δεδομένων τα οποία συγκέντρωνε για τις στοχευμένες διαδικτυακές της διαφημίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε η DPC, το γεγονός αυτό συνιστά παραβίαση των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής, που είναι γνωστοί ως Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR).