ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έλον Μασκ: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει άμεσα αμερικανική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς για να προλάβουν να ψηφίσουν»!

«Εισάγει ψηφοφόρους

Έλον Μασκ: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει άμεσα αμερικανική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς για να προλάβουν να ψηφίσουν»!

Ο ιδιοκτήτης του Χ, Έλον Μασκ, αναδημοσιεύοντας σε ανάρτηση του άρθρο των LA Times, που αφορούσε την απόδοση αμερικανικής υπηκοότητα σε αλλοδαπούς από την κυβέρνηση Μπάιντεν, με μεγαλύτερη ταχύτητα από ποτέ, για να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «οι Δημοκρατικοί εισάγουν ψηφοφόρους»!

Ο δισεκατομμυριούχος ξεκάθαρα ήθελε να επισημάνει το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών εντάσσοντας στην εκλογική διαδικασία χιλιάδες νέους πιθανούς Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.

«Πολλοί μετανάστες θέλουν να πάρουν την υπηκοότητα εγκαίρως για να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι latimes.

«Σήμερα, είμαι Αμερικανός. Σήμερα, είμαι πολίτης της χώρας που υπηρετώ. Σήμερα, μπορώ να εγγραφώ για να ψηφίσω» λένε οι μετανάστες προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους Ρεπουμπλικανούς, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους αποδίδουν με ταχύτερες διαδικασίες την υπηκοότητα και ποιοι περιμένουν να τους ψηφίσουν οι νέοι «Αμερικανοί» πολίτες.

Τα 775 άτομα που συμμετείχαν στην τελετή πολιτογράφησης στις 19 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελούν μέρος ενός κύματος νέων Αμερικανών πολιτών που ορκίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι αρχές μετανάστευσης εγκρίνουν τις αιτήσεις ιθαγένειας με τη μεγαλύτερη ταχύτητα της τελευταίας δεκαετίας!

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του επαναλαμβάνουν εδώ και καιρό τις ανησυχίες τους ότι οι Δημοκρατικοί δέχονται μετανάστες στις ΗΠΑ για πολιτικό όφελος και τους επιτρέπουν να ψηφίζουν παράνομα.

Το ζήτημα τέθηκε ακόμη και στο νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες αυτόν τον μήνα, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισαγάγει μια πρόταση του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος για να απαιτήσει από τις Πολιτείες να ζητήσουν αποδεικτικό της αμερικανικής υπηκοότητας όταν οι άνθρωποι εγγράφονται για να ψηφίσουν.

Αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις υπηκοότητας αυξάνονται κατά τη διάρκεια των εκλογικών ετών και η Καλιφόρνια φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό νόμιμων μόνιμων κατοίκων που είναι επιλέξιμοι να γίνουν πολιτογραφημένοι πολίτες αναφέρει η εφημερίδα.

Χιλιάδες το κάνουν εγκαίρως για να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Σχεδόν 4 εκατομμύρια μετανάστες έχουν αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα από τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Αν κάποιος σκεφτεί ότι οι κρίσιμες Πολιτείες που έδωσαν την προεδρία στο Τζο Μπάιντεν κρίθηκαν για μερικές χιλιάδες ψήφους τότε το νούμερο είναι ανησυχητικό.

«Στην Αριζόνα, συνεχίζουμε να μιλάμε για το πώς υπάρχει περιθώριο νίκης 10.000 ψήφων», δήλωσε η Nicole Melaku, εκτελεστική διευθύντρια της National Partnership for New Americans, αναφερόμενη στη νίκη του Τζο Μπάιντεν εκεί το 2020 με 10.457 ψήφους .

«Αυτό το μερίδιο ψήφων αυξάνεται και αν οι άνθρωποι βεβαιωθούν ότι [πολιτογραφημένοι] άνθρωποι συμμετέχουν στις φετινές εκλογές, μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά».

Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα από την National Partnership for New Americans διαπίστωσε ότι το 97% των πολιτογραφημένων πολιτών στις Πολιτείες κλειδιά (αυτές δηλαδή που αλλάζουν χέρια σε κάθε προεδρική εκλογή και καθορίζουν το αποτέλεσμα) συν την Καλιφόρνια δήλωσαν ότι είναι πιθανό να ψηφίσουν το φθινόπωρο, ενώ το 76% δήλωσε ότι σίγουρα θα ψηφίσει.

Οι πολιτογραφημένοι ψηφοφόροι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ!

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου το 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν την υποψήφια των Δημοκρατικών Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ενώ μόλις το 38% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Ο μέσος χρόνος επεξεργασίας για μια αίτηση υπηκοότητας μειώθηκε στο μισό από το υψηλό ρεκόρ των 11,5 μηνών το 2021 σε 4,9 μήνες αυτό το οικονομικό έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ έως τις 31 Ιουλίου.

Πριν από μια δεκαετία, το 2014, χρειάστηκαν επίσης 4,9 μήνες κατά μέσο όρο για τη διεκπεραίωση αίτησης υπηκοότητας.

Οι Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ άρχισαν να δίνουν προτεραιότητα στις αιτήσεις πολιτογράφησης, να δέχονται διαδικτυακές αιτήσεις και να αυξάνουν τις προσλήψεις.

Ο οργανισμός απέσυρε επίσης τις πολιτικές της εποχής Τραμπ που αυστηροποίησαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για απαλλαγή από τα τέλη, διευκολύνοντας τους μετανάστες χαμηλού εισοδήματος να υποβάλουν αίτηση δωρεάν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.