ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυστρία για Τουρκία: «Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει επιτέλους να διακοπούν για πάντα»

Αυστρία για Τουρκία: «Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει επιτέλους να διακοπούν για πάντα»

Η Αυστρία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά της Τουρκίας προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητάει κυρώσεις και την οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, Λούκας Μαντλ, τόνισε πως θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις «εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς της προς κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των απειλών πολέμου», αλλά και να διακοπούν οριστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το «καθεστώς Ερντογάν».

«Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας πρέπει να προετοιμαστούν αμέσως, είναι η λογική συνέπεια και πρέπει να είναι σε θέση να τεθούν σε ισχύ χωρίς καθυστέρηση, εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι για άλλη μία φορά απλός ελιγμός από την τουρκική ηγεσία και εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σε βάρος των κρατών-μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου», επεσήμανε.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής δήλωσε ακόμα πως «Το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προφανώς κάνει ό,τι μπορεί για να τοποθετήσει την Τουρκία ως ένα είδος περιφερειακού επιταχυντή πυρκαγιάς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε απώλειες ούτε και τις σχέσεις με την ΕΕ».

Μετά τις παράνομες έρευνες στα χωρικά ύδατα των κρατών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τις αμφιλεγόμενες πολεμικές αποστολές στη Λιβύη και τη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος πυροδοτεί τώρα τον εκ νέου αναφλεγόμενο πόλεμο μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στον Καύκασο.

«Με ένα τέτοιο καθεστώς δεν επιτρέπεται να υπάρξουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, για αυτήν την τουρκική ηγεσία δεν πρέπει να υπάρχουν από την ΕΕ χρήματα φορολογούμενων υπό μορφή προενταξιακής βοήθειας και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ πρέπει τώρα να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία», συμπλήρωσε ο Λούκας Μαντλ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως πρόσθεσε: «Ήμασταν σκεπτικοί για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία από την αρχή, αλλά η σημερινή τουρκική ηγεσία εγκατέλειψε εδώ και πολύ καιρό το δρόμο συνεργασίας με την ΕΕ και βασίζεται στην αντιπαράθεση, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι αυτές οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει επιτέλους να διακοπούν για πάντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, τόνισε πως οι Τούρκοι αξίζουν μια καλύτερη κυβέρνηση. «Οι πολίτες της Τουρκίας είναι όπως όλοι οι άνθρωποι πολύτιμα μέλη της οικογένειας της ανθρωπότητας και με αυτούς νιώθω στενά συνδεδεμένος. Κάποια ημέρα μπορεί, και θα υπάρξει, μια καλή συνύπαρξη μαζί τους. Πολλοί από αυτούς, άλλωστε, δεν υποστηρίζουν την κρατική τους ηγεσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.