ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εξελίξεις με τα πιστοποιητικά κορωνοϊού από την ΕΕ – Τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου

Εξελίξεις με τα πιστοποιητικά κορωνοϊού από την ΕΕ – Τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την 1η Ιουλίου θα είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρία είδη πιστοποιητικών κορωνοϊού.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, τα πιστοποιτητικά θα αφορούν είτε εμβολιασμούς, είτε νόσηση από την COVID-19, είτε την ύπαρξη αρνητικού τεστ.

«Από την 1η Ιουλίου, θα διατίθενται τρεις τύποι πιστοποιητικών: πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης και πιστοποιητικό ανάρρωσης. Όλα αυτά θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες της ΕΕ και θα είναι δυνατόν να τα έχετε σε ψηφιακή μορφή ή να την εκτυπώσετε σε χαρτί εάν θέλετε» σημείωσε και αναφέρθηκε σε επιπλέον κονδύλι που θα «απελευθερωθεί» για τα τεστ.

Ειδικότερα έκανε λόγο για 100 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με τα λεγόμενα «πράσινα διαβατήρια» για την COVID-19 που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίξουν τον τουρισμό σε όλα τα μέλη της Ένωσης αυτό το καλοκαίρι.

Το κείμενο της συμφωνίας θα περάσει από επιτροπές πριν φτάσει στην Ευρωβουλή.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται σε άλλα κράτη μέλη για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο για χρήση στην ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), του οποίου η λίστα προς το παρόν περιέχει τα εμβόλια Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Janssen.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.