Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για μια «πολιτική εκεχειρία» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι, όπου σε τέσσερις ημέρες θα ξεκινήσουν οι αγώνες.

Ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Φαίνεται ότι η πολιτική εκεχειρία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος των αγώνων, αφήνοντας το ζήτημα της αντικατάστασης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος έχει παραιτηθεί, να εκκρεμεί.

Επιπλέον, ούτε ο Γάλλος πρόεδρος ούτε η αριστερή αντιπολίτευση φαίνεται να βιάζονται για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, καθώς οι συνιστώσες της δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε έναν κοινά αποδεκτό υποψήφιο για πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ το Παρίσι έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στον Σηκουάνα και την οποία θα παρακολουθήσουν από τις όχθες του περίπου τριακόσιες χιλιάδες θεατές, αλλά και σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα παραστούν στην τελετή έναρξης εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 100, όπως άλλωστε και οι ιθύνοντες των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιριών ανά τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεξιώσεις, δείπνα και συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Λούβρο, στο Ιδρυμα Louis Vuitton, στο Τροκαντερό κ.α.