ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

ΕΕ κατά X (πρώην Twitter): Η εταιρεία του Ε.Μασκ απειλείται με βαριά πρόστιμα

Για «επικίνδυνο περιεχόμενο»

ΕΕ κατά X (πρώην Twitter): Η εταιρεία του Ε.Μασκ απειλείται με βαριά πρόστιμα

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ πρόκειται να λάβει επίσημη προειδοποίηση για αποτυχία καταπολέμησης επικίνδυνου περιεχομένου, στην τρίτη επίδειξη δύναμης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Big Tech τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κλιμάκωση – η οποία θα μπορούσε τελικά να ανοίξει το δρόμο για πρόστιμα ύψους 6% επί των εσόδων της X – είναι πιθανό να ανακοινωθεί από τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές των θεσμών της ΕΕ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο πρακτορείο Bloomberg.

Εάν η Χ δεν κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να αντιμετωπίσει τα όσα επισημαίνουν τα προκαταρκτικά πορίσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αρχή θα μπορούσε να προχωρήσει σε επίσημη απόφαση πριν από το τέλος του έτους, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg. Μετά από αυτό, η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει χρηματική ποινή για μη συμμόρφωση.

Η προειδοποιητική βολή κατά της X ακολουθεί την έναρξη έρευνας από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Οι αρχές των Βρυξελλών έχουν προχωρήσει σε έρευνες σχετικά με τον χειρισμό περιεχομένου της πλατφόρμας μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν επίσης ξεκινήσει έρευνες για την Meta Platforms, την AliExpress και το TikTok της ByteDance.

Η επιτροπή ανέφερε ότι οι διαδικασίες της κατά της Χ βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί για το επόμενο βήμα. Η Χ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο DSA έγινε νομικά εκτελεστός τον περασμένο Αύγουστο, καθορίζοντας κανόνες περιεχομένου για πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δίκτυωσης, διαδικτυακές αγορές και καταστήματα εφαρμογών. Αναγκάζει τους ιδιοκτήτες τους να περιορίζουν την παραπληροφόρηση και το απαράδεκτο περιεχόμενο, όπως ρητορική μίσους, τρομοκρατική προπαγάνδα και διαφημίσεις για μη ασφαλή παιχνίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κανονισμός DMA τέθηκε σε ισχύ στις 7 Μαρτίου, χτυπώντας τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας με μια ευρεία λίστα με “dos και don’ts” που βασίζονται σε δεκαετίες αντιμονοπωλιακών ρυθμίσεων στην ψηφιακή οικονομία. Ο στόχος είναι να σταματήσει η καταχρηστική συμπεριφορά προτού επικρατήσει και να μην επιτραπεί στους ψηφιακούς κολοσσούς να κυριαρχήσουν στις αγορές. Η ΕΕ μόλις εξέδωσε επίσημες προειδοποιήσεις προς την Apple και τη Meta σχετικά με φερόμενες αθέμιτες πρακτικές βάσει του DMA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.