ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δριμύ κατηγορώ Ε.Μασκ κατά Κομισιόν: «Μου είπαν να επιβάλω λογοκρισία στο “Χ” προσφέροντας οικονομικά ανταλλάγματα»

«Οι άλλοι δέχτηκαν – Εμείς όχι»

Δριμύ κατηγορώ Ε.Μασκ κατά Κομισιόν: «Μου είπαν να επιβάλω λογοκρισία στο “Χ” προσφέροντας  οικονομικά ανταλλάγματα»

Σε βαριές καταγγελίες κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησε ο δισεκατομμυριούχας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ Έλον Μασκ.

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στον λογαριασμό που διατηρεί η Κομισιόν του πρότεινε μια παράνομη μυστική συμφωνία:

Εάν σιωπηρά επέβαλε λογοκρισία στο Χ, τότε και η ΕΕ δεν προχωρούσε στην επιβολή προστίμου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημείωσε οι άλλες πλατφόρμες συμφώνησαν.

«Το Χ όμως όχι

Ο Μασκ δεν ανέφερε σε ποια θέματα θα έπρεπε το Χ να προχωρήσει σε λογοκρισία αλλά προφανώς η πλειονότητα αυτών που αφορά την Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ ενδεχομένως αφορούσε και άλλα όπως ή το κίνημα ομοφυλοφίλων και άλλα τέτοια παρεμφερή θέματα.

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ έγινε σχολιάζοντας την δήλωση της (απερχόμενης) επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ η οποία έγραψε στην πλατφόρμα του Χ:

«Κατά την άποψή μας @X δεν συμμορφώνεται με το DSA σε βασικούς τομείς διαφάνειας. Παραπλανά τους χρήστες, αποτυγχάνει να παρέχει επαρκή χώρο αποθήκευσης διαφημίσεων και εμποδίζει την πρόσβαση των ερευνητών στα δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που εκδίδουμε προκαταρκτικά πορίσματα βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες.»

Οργή από τα σχόλια των χρηστών του Χ

Οι χρήστες του Χ αντέδρασαν  με οργή στην απόπειρα φίμωσης της Κομισιόν στο Χ. Δείτε μόνο ελάχιστα από αυτά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.