ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Κατηγορούμενος για διαφθορά και υπεξαίρεση ο πρώην πρόεδρος της Β.Χόιερ

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Κατηγορούμενος για διαφθορά και υπεξαίρεση ο πρώην πρόεδρος της Β.Χόιερ

Ο Βέρνερ Χόιερ, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αντιμετωπίζει έρευνα για διαφθορά, κατάχρηση επιρροής και υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), η οποία διερευνά υποθέσεις κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το άνοιγμα της έρευνας, λέγοντας ότι η ΕΤΕπ, το δανειοδοτικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέχθηκε το αίτημα της EPPO να άρει την ασυλία δύο πρώην εργαζομένων της και να διεξάγει έρευνα στα γραφεία της.

Ο 72χρονος Χόιερ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΤΕπ μεταξύ του 2012 και 2023, δεν κατονομάστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα, αλλά ο ίδιος προχώρησε σε δήλωση μέσω των δικηγόρων του γνωστοποιώντας ότι είναι ένας από αυτούς που ερευνώνται.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η έρευνα αφορά μια αποζημίωση που καταβλήθηκε σε άλλον εργαζόμενο της ΕΤΕπ, την οποία είχε υπογράψει όταν ήταν πρόεδρος μετά από «σύσταση του αρμόδιου τμήματος και του γενικού γραμματέα της ΕΤΕπ».

«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς παράλογοι και αβάσιμοι» είπε ο Χόιερ και πρόσθεσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ζητώντας από την ΕΤΕπ να κάνει το ίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας εκπρόσωπος της ΕΤΕπ δήλωσε: «Θα συνεργαστούμε πλήρως με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για αυτό το θέμα, όπως απαιτείται», αλλά δεν σχολίασε τις τρέχουσες εξωτερικές έρευνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.