ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Γαλλία: Εξαιρετικά μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες

Η υψηλότερη συμμετοχή εδώ και 40 χρόνια

Γαλλία: Εξαιρετικά μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες

Η σημερινή προσέλευση των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών είναι εξαιρετικά μεγάλη, σημειώνοντας την υψηλότερη συμμετοχή από τις εκλογές του 1981.

Μέχρι το μεσημέρι, είχε ψηφίσει το 25,9% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από το 35% των ψήφων ήδη στον πρώτο γύρο.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν μπορεί να φτάσει τις 220 έως 295 έδρες, με πιθανότητα να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Η αυξημένη συμμετοχή υποδηλώνει ότι πολλοί Γάλλοι επιλέγουν να στηρίξουν την παράταξη της Λεπέν, δείχνοντας την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και απόρριψη της κυβέρνησης Μακρόν.

Το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει λίγο κάτω από το 30%, ενώ η παράταξη του προέδρου Μακρόν αναμένεται να λάβει κάτω από το 20%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αριστερά μπορεί να φτάσει τις 120 έως 200 έδρες, ενώ η παράταξη Μακρόν μπορεί να έχει από 70 έως 130 έδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.