ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Γαλλία: Για «διοικητικό πραξικόπημα» από τον Εμμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε η Μαρίν Λεπέν

Διορίστηκε μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές

Γαλλία: Για «διοικητικό πραξικόπημα» από τον Εμμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε η Μαρίν Λεπέν

Η ηγέτιδα της Εθνικής Συσπείρωσης, Μαρίν Λε Πεν, κατηγορεί τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι προετοιμάζει ένα «διοικητικό πραξικόπημα» με τελευταίες αλλαγές σε κυβερνητικούς οργανισμούς, με στόχο να εμποδίσει τον μελλοντικό πρωθυπουργό της αντιπολίτευσης να διοικήσει τη χώρα.

Η Λε Πεν, σε συνέντευξή της στο France Inter, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι πληροφορίες είναι απλώς φήμες, αλλά επεσήμανε ότι, ακόμη και πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, πραγματοποιήθηκαν πολύ περισσότεροι διορισμοί στο γαλλικό κράτος από το συνηθισμένο στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

«Όταν διαβάζω ότι ο πρόεδρος ετοιμάζεται να διορίσει νέο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας αύριο, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, θεωρώ ότι πρόκειται για μια μορφή διοικητικού πραξικοπήματος» δήλωσε η Λε Πεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Μακρόν σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές σε κυβερνητικούς οργανισμούς ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών για να περιορίσει την επιρροή του ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης, Ζορντάν Μπαρντέλα, σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γαλλία πραγματοποίησε τον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου, με το Εθνικό Συναγερμό να έρχεται πρώτο με 33,15% των ψήφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.