Οι Γάλλοι άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα, Σάββατο 6 Ιουλίου, στα υπερπόντια εδάφη και στην Αμερική, δίνοντας την έναρξη για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών με ιστορική σημασία.

Οι ψηφοφόροι του Αγίου Πέτρου και Μικελόν, του μικρού συμπλέγματος νησίδων στον βόρειο Ατλαντικό, ήταν οι πρώτοι που κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες σήμερα από τις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθούν η Γουιάνα, οι Αντίλλες, οι Γάλλοι που ζουν στην αμερικανική ήπειρο και η Πολυνησία, κατόπιν η Νέα Καληδονία το βράδυ.

Οι Γάλλοι πολίτες που ζουν στη μητρόπολη θα ψηφίσουν αύριο Κυριακή 7 Ιουλίου.

Στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει από τις αυριανές κάλπες, ο Εθνικός Συναγερμός (RN) και οι σύμμαχοί τoυ δεν συγκεντρώνουν αυτοδυναμία, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Μάλιστα υπολείπονται αρκετά από αυτή, εξασφαλίζοντας 170 έως 210 έδρες, με την απόλυτη πλειοψηφία να ορίζεται στους 289 βουλευτές.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ακολουθούν σε κοντινή απόσταση η συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο NFP (155 έως 185 έδρες) και κατόπιν η συμμαχία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (95 έως 125 έδρες).

Τις ώρες που ακολούθησαν τον πρώτο γύρο, περισσότεροι από 200 υποψήφιοι της αριστεράς και του κέντρου αποσύρθηκαν.

Και το ερώτημα που καλούνται οι Γάλλοι ψηφοφόροι να απαντήσουν είναι εάν τελικά το «δημοκρατικό μέτωπο» που δημιουργήθηκε θα λειτουργήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπροστά στο ενδεχόμενο επεισοδίων την Κυριακή το βράδυ, 30.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν, εκ των οποίων 5.000 στο Παρίσι.