ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γαλλικές εκλογές: Προς διάσπαση το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο – Αλλού ο Ζ.Λ.Μελανσόν αλλού οι Σοσιαλιστές

Αρνείται οποιαδήποτε πρόταση για εύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Γαλλικές εκλογές: Προς διάσπαση το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο – Αλλού ο Ζ.Λ.Μελανσόν αλλού οι Σοσιαλιστές

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.

Η Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε την αναστολή των διαβουλεύσεων για την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, δίνοντας προτεραιότητα στην επιλογή κοινού υποψηφίου για την προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Μελανσόν ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση ενός πρωθυπουργού κοινής αποδοχής από τα κόμματα της αριστεράς και ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να συμφωνήσουν σε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα διεξαχθεί, κατά πάσα πιθανότητα σε τρεις γύρους, την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών στους δύο πρώτους γύρους, τότε στον τρίτο γύρο εκλέγεται αυτός που συγκεντρώνει την σχετική πλειοψηφία, δηλαδή ο πρώτος σε ψήφους.

Στην περίπτωση που τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν σε μία κοινή υποψηφιότητα και δεν υπάρξει συνεργασία της παράταξης Μακρόν με τους Ρεπουμπλικάνους για την υποβολή δίκης τους κοινής υποψηφιότητας, τότε θα μπορούσε να εκλεγεί ο αριστερός υποψήφιος στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αντίθετη περίπτωση το άθροισμα των βουλευτών της παράταξης Μακρόν και των Ρεπουμπλικάνων είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό των βουλευτών της αριστεράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.