Η Αλίς Βάιντελ και ο Τίνο Χρουπάλα επανεκλέχθηκαν στην ηγεσία της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) κατά τη διάρκεια του κομματικού συνεδρίου στο Έσεν.

Με την απουσία αντιπάλων, η Βάιντελ λάβει το 79,9% των ψήφων και ο Χρουπάλα το 82,7%.

Οι δύο συμπρόεδροι θα συνεχίσουν τη θητεία τους για ακόμη δύο χρόνια. 

Μιλώντας ενώπιον των 600 συνέδρων, η Αλίς Βάιντελ επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει οδηγήσει σε αποβιομηχάνιση της χώρας, η οποία, όπως είπε «έχει καταντήσει φάρμα για πόνυ».

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι, εάν κυβερνούσε η AfD, θα καταργούσε τον νόμο περί ιθαγένειας που μόλις τέθηκε σε ισχύ, αλλά και τον νόμο περί αυτοπροσδιορισμού σχετικά με το φύλο και το όνομα.

Σχετικά με τις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αρχηγός έκανε λόγο για «εξαιρετικό αποτέλεσμα» τάχθηκε κατά της «αναδιανομής» χρημάτων των φορολογουμένων στα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και προειδοποίησε κατά της ενδεχόμενης ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τίνο Χρουπάλα από την πλευρά του ζήτησε περισσότερο επαγγελματισμό από τα στελέχη του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η AfD θα μπορούσε στις ευρωεκλογές να πάρει ποσοστό 20% αντί για 15,9% και τόνισε ότι σκοπός είναι η διακυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλουμε να κυβερνήσουμε – πρώτα στα ανατολικά, μετά στα δυτικά και τελικά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε.