ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η γαλλική Αριστερά «αδειάζει» τον Z.Λ.Μελανσόν μετά την πρότασή του για καθαίρεση του Ε.Μακρόν

Η πρόταση μομφής θα πρέπει να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των βουλευτών και στα δύο σώματα του γαλλικού κοινοβουλίου

Η γαλλική Αριστερά «αδειάζει» τον Z.Λ.Μελανσόν μετά την πρότασή του για καθαίρεση του Ε.Μακρόν

Η γαλλική Αριστερά αποστασιοποιήθηκε από την πρόταση του ηγέτη της Ανυπότακτης Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν, να καθαιρεθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο ζήτημα της επιλογής πρωθυπουργού μετά τις βουλευτικές εκλογές στο στις αρχές Ιουλίου.

Το Σαββατοκύριακο, ο Μελανσόν, ο ιδρυτής του κινήματος Ανυπότακτης Γαλλίας, και συνεργάτες του προέτρεψαν και πάλι τον Μακρόν να διορίσει τη Λουσί Καστέ ως πρωθυπουργό.

Επισήμαναν, ωστόσο, ότι αν ο Μακρόν δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις τους, το Κοινοβούλιο θα πρέπει να κινήσει διαδικασία μομφής, καθώς «η άρνηση αναγνώρισης των βουλευτικών εκλογών και η απόφαση να τις αγνοήσει συνιστούν καταδικαστέα παραβίαση των στοιχειωδών απαιτήσεων της προεδρικής εντολής», έγραψε ο Μελανσόν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Tribune. Το άρθρο συνυπέγραφαν σημαντικά στελέχη του κόμματος.

Η πρόταση μομφής θα πρέπει να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των βουλευτών και στα δύο σώματα του γαλλικού κοινοβουλίου, οπότε έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Το Politico σημειώνει ότι η νέα διαμάχη εντός της συμμαχίας του Νέου Λαϊκού Μετώπου (Ανυπότακτη Γαλλία, Πράσινοι και Σοσιαλιστές), η οποία που ήρθε πρώτη στις πρόωρες εκλογές, είναι καλά νέα για το στρατόπεδο Μακρόν, που ελπίζει να επωφεληθεί από την κατακερματισμένη αντιπολίτευση.

Τα άλλα κόμματα της συμμαχίας έσπευσαν να απορρίψουν την έκκληση του Μελανσόν, ενώ ακόμη και το περιβάλλον της Καστέ αποστασιοποιήθηκε από την απειλή μομφής, λέγοντας στο Politico ότι ήταν «μια πρωτοβουλία της Ανυπότακτης Γαλλίας» και όχι της ίδιας.

Παρά την κοινή παρουσία τους στις βουλευτικές εκλογές και παρά την κοινή πρόταση στο πρόσωπο της Καστέ, τα κόμματα που απαρτίζουν την συμμαχία εξακολουθούν να έχουν διαφωνίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την Παρασκευή θα αρχίσουν νέες συνομιλίες με τον πρόεδρο Μακρόν για την επιλογή του πρωθυπουργού. Στέλεχος των Σοσιαλιστών είπε ανοιχτά ότι αν το κόμμα του Μελανσόν δεν εγκαταλείψει την πρόταση «δεν μπορούμε να πάμε μαζί στα Ηλύσια για να δούμε έναν πρόεδρο του οποίου ζητούν την καθαίρεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.