ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δίνει 35 δισ.€ στον Ζελένσκι από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η ΕΕ κατακρατά τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και τα δανείζει αλλού!

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δίνει 35 δισ.€  στον Ζελένσκι  από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η ΕΕ θα χορηγήσει δάνειο έως και 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, ως μέρος της δέσμευσης των χωρών του G7. Aυτό ανακοίνωσε σήμερα από το Κίεβο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ουσιαστικά οι Βρυξέλλες κατακρατούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, παίρνουν τα κέρδη από τους τόκους και τα δανείζουν με επιτόκιο στον Ζελένσκι ώστε να έχουν και κέρδος από αυτό.

 «Οι ανελέητες ρωσικές επιθέσεις σημαίνουν ότι η Ουκρανία χρειάζεται συνεχή υποστήριξη από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει δάνειο έως και 35 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ως μέρος της δέσμευσης της G7. Αυτή είναι μια άλλη σημαντική συμβολή της ΕΕ στην ανάκαμψη της Ουκρανίας», έγραψε στο «Χ», η πρόεδρος της Επιτροπής, λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου.

Από το Κίεβο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι σήμερα η Επιτροπή ενέκρινε προτάσεις που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να δανείσει 35 δισ. ευρώ από τη δέσμευση της στο πλαίσιο των χωρών του G7.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να παραδώσουμε αυτό το δάνειο στην Ουκρανία πολύ γρήγορα. Ένα δάνειο που υποστηρίζεται από τα έκτακτα κέρδη των “ακινητοποιημένων” ρωσικών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.