ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Σουηδία πληρώνει τους μετανάστες για να φύγουν από τη χώρα – Αν δεν αντέχει η Σουηδία πόσο θα αντέξει η Ελλάδα;

Η σκανδιναβική χώρα έχει τον ίδιο πληθυσμό και τον ίδιο αριθμό μεταναστών με την Ελλάδα

Η Σουηδία πληρώνει τους μετανάστες για να φύγουν από τη χώρα – Αν δεν αντέχει η Σουηδία πόσο θα αντέξει η Ελλάδα;

Η Σουηδία σχεδιάζει να εισαγάγει ένα πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού για μετανάστες που έχουν αποκτήσει σουηδική υπηκοότητα, αλλά δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στην κοινωνία της χώρας.

Το σουηδικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει μια πρόταση που θα προσφέρει οικονομικό κίνητρο σε αυτούς τους μετανάστες ώστε να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσής τους.

Σύμφωνα με τη Σουηδή υπουργό Μετανάστευσης, Μαρία Στένεργκαρντ «για όσους δεν έχουν ενταχθεί στην σουηδική κοινωνία, ο επαναπατρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια από τις πολλές που εξετάζονται για τη διαχείριση της μετανάστευσης στη Σουηδία, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι επίκινδυνες κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται από την ανεπαρκή ενσωμάτωση των μεταναστών.

Το πρόβλημα δεν είναι προφανώς η ίδια η μετανάστευση αλλά η κουλτούρα των μεταναστών, καθώς κατά το μεγαλύτερό τους ποσοστό, δεν ειναι Χριστιανοί και η θρησκεία πάντοτε είναι αυτή που ορίζει τα ήθη και τα έθιμα ενός κοινωνικού συνόλου.

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι πως, αν η Σουηδία, μία χώρα με εξαιρετική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, έχει φτάσει στο σημείο να εφαρμόζει μέτρα επαναπατρισμού, τότε τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μεταναστευτικό, με παρόμοια χαρακτηριστικά;

Η ιδέα για την έναρξη εισαγωγής εθελοντικών και υποχρεωτικών σε επόμενο επίπεδο, μέτρων επαναπατρισμού, έχει εδώ και καιρό αποκτήσει δυναμική ως το κίνημα «Remigration» στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με τη Σουηδία να είναι από τις πρώτες χώρες στην οποία θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.  

Το κίνημα «Remigration» είναι μια πολιτική και κοινωνική πρωτοβουλία που προωθεί την ιδέα της επιστροφής των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στις κοινωνίες υποδοχής.

Αυτή η ιδέα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη προβολή σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Γαλλίας.

Το κίνημα αυτό βασίζεται στην άποψη ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ότι η αποτυχία ενσωμάτωσης μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό αποκλεισμό και εντάσεις.

Η εθελοντική επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του κινήματος, μπορεί να είναι μια λύση τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τις κοινωνίες υποδοχής, προσφέροντας μια καλύτερη ζωή στους πρώτους και αποσυμπιέζοντας τις κοινωνικές δομές των δεύτερων.

Ταυτόχρονα, το δημογραφικό πρόβλημα λύνεται με καλές οικονομικές συνθήκες και κίνητρα για οικογένειες, σύμφωνα με το κίνημα, και όχι με άκρατη μεταναστευτική πολιτική, ανοιχτών συνόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.