ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κομισιόν εναντίον Β.Όρμπαν: Δεν θα στέλνει επιτρόπους στα συμβούλια της προεδρίας της ΕΕ

Σε προσπάθεια «αντιποίνων» για πρόκληση εντυπώσεων προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κομισιόν εναντίον Β.Όρμπαν: Δεν θα στέλνει επιτρόπους στα συμβούλια της προεδρίας της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να λάβει «αντίποινα» κατά της εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των πρόσφατων ταξιδιών του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν σε Μόσχα και Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε. δεν θα μετάσχει σε καμία άτυπη συνάντηση στο πλαίσιο της ουγγρικής προεδρίας, ούτε θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του Κολεγίου των Επιτρόπων στη Βουδαπέστη.

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, που σημάδεψαν την έναρξη της ουγγρικής προεδρίας, η πρόεδρος αποφάσισε ότι (σ.σ. η Κομισιόν) θα εκπροσωπείται σε ανώτερο επίπεδο δημοσίων υπαλλήλων μόνο στη διάρκεια των άτυπων συναντήσεων του Συμβουλίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος της προέδρου της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το ταξίδι του Κολεγίου των Επιτρόπων, που είθισται να λαμβάνει χώρα κατά την έναρξη της εκάστοτε προεδρίας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι οι συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο, που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Ουγγρικής προεδρίας στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αποφάσεις αυτές όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην Ουγγαρία με τον αρμόδιο υπουργό Ευρωπαικών Υποθέσεων να μην κρύβει την ενόχλησή του και να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η Κομισιόν δεν μπορεί να επιλέγει κατά το δοκούν θεσμούς και κράτη-μέλη με τα οποία θέλει να συνεργαστεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.